Φυσικό αέριο: Πού βρίσκονται τα 5 νέα πρατήρια

Το δίκτυο επεκτείνεται με σταθερά βήματα κάνοντας την μετακίνηση σε όλη την επικράτεια με όχημα που καίει CNG ακόμη πιο εύκολη

  • -
  • -

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας, ανταποκρινόμενη στην αυξημένη ζήτηση φυσικού αερίου κίνησης στην ελληνική περιφέρεια, προχωρά στην πύκνωση του δικτύου Fisikon με τη δημιουργία νέων πρατηρίων Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου (CNG) σε Ηγουμενίτσα, Πάτρα και Βέροια, τα οποία βρίσκονται υπό κατασκευή και θα τεθούν σύντομα σε εμπορική λειτουργία. Παράλληλα, έχει ήδη ξεκινήσει η εμπορική λειτουργία ενός νέου πρατήριου αερίου κίνησης FISIKON (BP) στη Χαλκίδα.

Το νέο πρατήριο που βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού Χαλκίδας Αλιβερίου, λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα- Κυριακή από τις 06:00 έως τις 22:00 και έρχεται να προστεθεί στο υπάρχον δίκτυο 20 πρατηρίων.

Δείτε ακόμη: Συμφέρει ακόμα να αγοράσω αυτοκίνητο φυσικό αέριο;

Τα νέα πρατήρια, θα προστεθούν στα πρατήρια:

  • Κοζάνης (Πρατήριο Jetoil Χλιάπας-Fisikon, Δ.Δ. Κοίλων Δ.Ε. Κοζάνης, Ε.Ο. Κοζάνης – Πτολεμαΐδας)
  • ΣΕΑ Ευαγγελισμού (ΕΚΟ Σ.Ε.Α. Ευαγγελισμού, 373,6o χλμ Αθηνών – Θεσσαλονίκης)
  • Ψαθόπυργου (ΕΚΟ Σ.Ε.Α. Ψαθόπυργου, 110,2o χλμ Ν.Ε.Ο Κορίνθου – Πατρών) και
  • Ιωαννίνων (Πρατήριο Αμαξοστάσιο ΚΤΕΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Fisikon, Θέση Κουμπλιές, Τ.Δ. Πεδινή Ιωαννίνων)

Όλα τα παραπάνω λειτουργούν ήδη εκτός εγκατεστημένου δικτύου διανομής φυσικού αερίου και τροφοδοτούνται με υψηλής αξιοπιστίας συστήματα μεταφοράς CNG. Επιπρόσθετα, στον άμεσο σχεδιασμό της Εταιρείας περιλαμβάνεται η δημιουργία πρατηρίων σε Τρίπολη και Καλαμάτα. Στόχος της εταιρείας είναι η λειτουργία 33 νέων πρατηρίων ως το τέλος του 2022, σύμφωνα με τη στρατηγική στόχευση της ΔΕΠΑ για το FISIKON.

Δείτε ακόμη: 3 προτάσεις που χρησιμοποιούν CNG από 17.000 έως 28.000€

Για τις ανάγκες εφοδιασμού των πρατηρίων εκτός εγκατεστημένου δικτύου, η ΔΕΠΑ Εμπορίας έχει προχωρήσει στην προμήθεια επιπλέον 7 CNG Semi – trailers (εκ των οποίων τα 5 είναι των 40’ ποδών και τα 2 των 20’ ποδών), κατάλληλα για την εξυπηρέτηση των αναγκών μεταφοράς φορτίων CNG.

Τα CNG Semi – trailers, που φέρουν κυλίνδρους , συνολικής χωρητικότητας 4.800,00 Nm3 και 3.240,00 Nm3 αντίστοιχα, ακολουθούν υψηλά πρότυπα και αυστηρές προδιαγραφές κατασκευής με σκοπό να διασφαλίζουν τη δυνατότητα ασφαλούς μεταφοράς και αποθήκευσης Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...