0-100 GOCAR Issues: The day after tomorrow!

Απολογισμός 2032! Αναλογιζόμαστε πόσα θα έχουν αλλάξει μέσα στο διάστημα που θα μεσολαβήσουν τα 200 τεύχη του GOCAR Magazine;

  • -
  • -

Το 2032 είναι εδώ και πιστοί στην παράδοση που εγκαινιάσαμε πριν από εκατό τεύχη στο GOCAR Magazine, κάνουμε έναν γρήγορο απολογισμό όσων μας έκαναν εντύπωση (και όσων θα θέλαμε να μας κάνουν εντύπωση) στα δέκα χρόνια που μεσολάβησαν από τότε. Πριν από δέκα χρόνια τα κεφάλια γύριζαν στο άκουσμα του βουητού ενός ηλεκτροκινητήρα, εντυπωσιαζόμασταν με την αυτονομία των ηλεκτροκίνητων Mustang και  Mercedes Vision και διερωτώμασταν αν μπορούσαμε να πάμε και να επιστρέψουμε από τον Παρνασσό με ένα μόνο γέμισμα, συγγνώμη, με μια μόνο φόρτιση.

Κάποια νησιά της χώρας μας έμπαιναν με φόρα στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, η οποία χάρη και στα χρήματα της Ε.Ε. έγινε ακόμα πιο προσιτή. Βοήθησε βέβαια και η εξέλιξη των μπαταριών που μεγάλωσε την αυτονομία. Κόντρα σε αυτούς που το 2022 και τις ημέρες του ρωσο-ουκρανικού πολέμου προφήτευαν τον θάνατο των κινητήρων εσωτερικής καύσης η πραγματικότητα αποδείχθηκε περισσότερο συγκαταβατική.  Οι βενζινοκινητήρες εξακολουθούν να είναι κοντά μας για λίγο ακόμα, καθώς τα εργοστάσια αποχαιρέτισαν (κάποτε και με λίγο τραβηγμένη συγκίνηση για τις ανάγκες των ποσταρισμάτων στα social media) την τεχνολογία που έδωσε ζωή στα αυτοκίνητα για περισσότερο από 120 χρόνια, αλλά αντικαταστάθηκαν από πιο «πράσινες» λύσεις όπως οι κινητήρες υδρογόνου και της νέας γενιάς βιοκαυσίμων.

Φυσικά όπως πολλοί περίμεναν το εσωτερικό των αυτοκινήτων έγινε ακόμα πιο «έξυπνο» και τα σημερινά αυτοκίνητα είναι πολύ πιο συνδεδεμένα τόσο με τον οδηγό και τους επιβάτες όσο και με τα άλλα οχήματα. Βεβαίως ακόμα και στην Ελλάδα ο δείκτης ιδιοκτησίας των οχημάτων πέφτει, ακολουθώντας τη διεθνή τάση, αφού πολλοί επιλέγουν τις συνδρομητικές λύσεις των ευρωπαϊκών, αμερικανικών και ασιατικών εταιρειών που προσφέρουν πια τα πάντα, από πατίνι έως φορτηγό για ανάγκες που ξεκινούν από τη μετάβαση στον χώρο εργασίας (για όσους τυχερούς δεν είναι σε περιβάλλον αποκλειστικής τηλεργασίας) και φτάνουν ως τη μετακόμιση ή -για τους λάτρεις της περιπέτειας- τις διακοπές με τροχόσπιτο.

Είμαστε περίεργοι για το τι θα δούμε μέχρι το GOCAR Magazine#300.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...