Πόσα χιλιόμετρα αυτονομίας υπόσχεται μελλοντικά η Volkswagen!

Μεγαλύτερη αυτονομία, αλλά και βελτιωμένες ταχύτητες φόρτισης είναι τα στοιχεία που θα χαρακτηρίζουν τη νεότερη γενιά ηλεκτρικών μοντέλων της Volkswagen

  • -
  • -

Με κάθε… βεβαιότητα, η Volkswagen γνωστοποίησε ότι η επόμενη γενιά των ηλεκτρικών μοντέλων της που θα βασίζονται στη γνωστή πλατφόρμα MEB, θα μπορεί να προσφέρει αυτονομία έως και 700 km σύμφωνα με τα πρότυπα WLTP! Ο συγκεκριμένος αριθμός χιλιομέτρων, δεν θα αφορά τα μοντέλα που κυκλοφορούν σήμερα, αν και δεν είναι απίθανο αυτό να συμβεί στις ανανεωμένες εκδοχές των ID.3, ID.4 και ID.5.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ VOLKSWAGEN ID.3

 

Πότε αναμένονται στην αγορά

Όπως αποκάλυψε η Volkswagen, τα ηλεκτρικά μοντέλα που θα παρουσιαστούν στο επόμενο διάστημα, είναι το μικρό σε διαστάσεις IDLife και το AeroB. Βέβαια, το πρώτο πιθανότατα να μην διαθέτει τις μπαταρίες που απαιτούνται για αυτονομία της τάξεως των 700 km, κάτι που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο νούμερο αφορά το εντυπωσιακό Aero B. Βέβαια, δεν είναι απίθανο να δούμε τη νεότερη τεχνολογία της γερμανικής εταιρείας και στο πολυμορφικό ID. Buzz.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ VOLKSWAGEN ID.4

 

Ταχύτητα φόρτισης και επιδόσεις!

Όμως, στόχος των Γερμανών τεχνικών δεν είναι μόνο η αυξημένη αυτονομία, αλλά και η αναβάθμιση της ταχύτητας φόρτισης. Συγκεκριμένα, αναμένεται να αυξηθεί στα 200 kW, όταν σήμερα τα μοντέλα που βασίζονται στην πλατφόρμα ΜΕΒ προσφέρουν ταχύτητες που δεν ξεπερνά τα 125 kW. Παράλληλα, η Volkswagen θέλει να βελτιώσει τις επιδόσεις των εκδόσεων GTX με τους δύο ηλεκτροκινητήρες, αναφέροντας πως στόχος είναι το 0-100 να αγγίζει τα 5,5 sec, αντί για τα 6,2 sec που χρειάζεται σήμερα ένα μοντέλο όπως το ID.5 GTX. Οι πρώτες φήμες ήδη κάνουν λόγο αύξηση της ισχύος από τους 299 στους 350 ίππους!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...