Audi: Αδιάκοπη τεχνολογική εξέλιξη

To αύριο της αυτοκίνησης αποτελεί το σήμερα της γκάμας της Audi.

  • -
  • -

Η Audi έχει διακριθεί μεταξύ άλλων για την τεχνολογική καινοτομία, το σπορ χαρακτήρα των μοντέλων της και την premium εμπειρία που χαρίζουν σε οδηγό και επιβάτες. Στα χρόνια που το GOCAR Magazine διαγράφει τη δική του πορεία, η εταιρεία δεν έχει προδώσει κανένα από αυτά τα στοιχεία. Αντίθετα, τα έχει βελτιώσει ακόμα περισσότερο και πλέον τα εφαρμόζει και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το «αύριο» της αυτοκίνησης, που αποτελεί το «σήμερα» της γκάμας της Audi. Η γερμανική μάρκα έχει μία πλήρη γκάμα μοντέλων που κινούνται αποκλειστικά με ρεύμα, η οποία μπορεί να καλύψει μεγάλη πληθώρα διαφορετικών ανθρώπων και αναγκών. Και αυτή η γκάμα διευρύνεται ολοένα και περισσότερο.

 

  

Η ηλεκτροκίνηση στο επίκεντρο

Απώτερος στόχος είναι το σύνολο των νέων Audi που κυκλοφορούν στους δρόμους να γίνουν ηλεκτρικά. Ο πρώτος μεγάλος σταθμός σε αυτή την πορεία είναι το 2026. Από εκείνη τη χρονιά και μετά, κάθε καινούριο μοντέλο που παρουσιάζει η γερμανική μάρκα θα διατίθεται μόνο με αμιγώς ηλεκτρικά σύνολα, ενώ η παραγωγή των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων μοντέλων που θα έχουν παρουσιαστεί μέχρι εκείνη τη στιγμή θα συνεχιστεί. Οι αμιγώς ηλεκτρικές λύσεις της Audi περιλαμβάνουν σπορ αλλά και SUV επιλογές. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία από το Ingolstadt δείχνει με τον καλύτερο τρόπο, ότι η ηλεκτροκίνηση μπορεί να αποτελέσει τη λύση, όποια και αν είναι τα θέλω και οι ανησυχίες του οδηγού.

 

 

Παράλληλα με την παρουσίαση ηλεκτρικών μοντέλων, η Audi φροντίζει για την επέκταση του δικτύου φορτιστών που απαιτείται ώστε αυτά να κινούνται απροβλημάτιστα παντού. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει ήδη τοποθετήσει 5 εξαιρετικά γρήγορους υπερφορτιστές (hyperchargers) σε αντίστοιχα σημεία στο Μαρούσι, στην Αργυρούπολη, στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα και στη Ρόδο. Είναι οι ισχυρότεροι φορτιστές που υπάρχουν στη χώρα καθώς μπορούν να προσφέρουν φόρτιση με ισχύ μέχρι και 180 kW, ενώ υπάρχει η δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης μέχρι και τα 300 kW.

 

 

Φυσικά, δεν είναι τυχαίο ότι η Audi επέλεξε να τοποθετήσει τόσο σύγχρονους και ισχυρούς φορτιστές. Η μάρκα είναι ηγέτης στην τεχνολογία φόρτισης και η μεγαλύτερη απόδειξη γι’ αυτό είναι το e-tron GT, ένα μοντέλο το οποίο μπορεί να φορτίσει ταχύτατα. Χαρακτηριστικά, με την μπαταρία στο 10%, μόλις 22,5 λεπτά είναι αρκετά ώστε να φτάσει στο 80%, ενέργεια αρκετή ώστε να καλύψει 390 km. Με μπαταρία φορτισμένη στο 100%, η αυτονομία φτάνει τα 487 km.

 

 

Πρωταγωνιστής στις αλλαγές

Η Audi κινείται και διαμορφώνει το μέλλον της με βάση τη στρατηγική Vorsprung 2030, η οποία εκτός από την πλήρη μετάβαση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2026 και μετά, προβλέπει ότι μέχρι το 2025 η μάρκα με τους τέσσερις κύκλους θα έχει 20 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Αυτή η αφοσίωση της Audi στην ηλεκτροκίνηση υποστηρίζεται και από τις πωλήσεις, οι οποίες κάθε χρόνο γνωρίζουν μεγάλη αύξηση: ανάμεσα στο 2020 και το 2021 έφτασε το 57,5%.

Πηγαίνοντας ένα βήμα πέρα από την ηλεκτροκίνηση, οι άνθρωποι της Audi έχουν αντιληφθεί ότι στα επόμενα χρόνια το βάρος θα μετακινηθεί στο λογισμικό και την αυτόνομη οδήγηση, οπότε έχουν στρέψει την προσοχή τους ήδη στη διαμόρφωση του κατάλληλου περιβάλλοντος, έτσι ώστε να συνεχίσουν να ηγούνται των εξελίξεων. Να προσφέρουν αυτοκίνητα που θα μπορούν να ενημερώνονται και να αναβαθμίζονται μέσω internet, ενώ με τον ίδιο τρόπο θα μπορούν ακόμα και να αποκτούν νέες δυνατότητες.

 

 

Με τον μετασχηματισμό της μέσω της στρατηγικής Vorsprung 2030, η Audi επικεντρώνεται στην αειφόρο κινητικότητα και τη διαφοροποίηση. Παράλληλα, έχει θέσει ως στόχο να προσφέρει στους πελάτες ηλεκτρικών οχημάτων μια απαράμιλλη εμπειρία, με δικό της, ειδικά εξελιγμένο οικοσύστημα το οποίο θα αποτελείται από πολλές, διαφορετικές μεταξύ τους προτάσεις. Μέσα σε αυτό, ο καθένας θα μπορεί να βρει το ηλεκτροκίνητο μοντέλο που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του. Η μετάβαση στο ηλεκτρικό μέλλον θα γίνει χωρίς η εταιρεία να χάσει στοιχεία τα οποία έχουν χαρακτηρίσει τα μοντέλα της εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όπως ο σπορ χαρακτήρας, η premium εμπειρία, η υψηλή ποιότητα κατασκευής και η προχωρημένη σχεδίαση. Όλα αυτά σε συνδυασμό με βιώσιμες λύσεις οι οποίες δημιουργούν συναρπαστικές νέες δυνατότητες, δημιουργώντας έτσι μία νέα εποχή για την αυτοκίνηση. Άλλωστε, η βιωσιμότητα είναι θέμα ευθύνης για την Audi. Όλες της οι ενέργειες γίνονται υπό αυτό το πρίσμα. Ο στόχος είναι να πετυχαίνει την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην οικολογία, την οικονομία και την κοινωνία, έτσι ώστε να προσφέρει τελικά μία διαφορετική εμπειρία, η οποία θα ικανοποιεί κάθε άνθρωπο και το πάθος του για τη ζω

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...