Αυτή η Porsche 911 GT3 μόλις βγήκε στους ελληνικούς δρόμους. Πόσο κοστίζει;

Ένας τυχερός συμπολίτης μας μόλις παρέλαβε το πανίσχυρο sportcar των 510 ίππων. Όσο για το κόστος αγοράς, είναι πολύ υψηλό για τους περισσότερους από εμάς.

  • -
  • -

Ένα από τα κορυφαία αυτοκίνητα επιδόσεων, την εκπληκτική 911 GT3 παρέλαβε πρόσφατα ένας συμπολίτης μας, με την Porsche Hellas να δίνει στη δημοσιότητα ορισμένες φωτογραφίες του οχήματος και να εύχεται στον πελάτη «καλοτάξιδο».

Η νέα 911 GT3 που κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους είναι βαμμένη σε βαθύ μπλε χρώμα και στην καρδιά του sportcar βρίσκεται ο εξακύλινδρος 4.0 lt σε σειρά ατμοσφαιρικός κινητήρας απόδοσης 510 PS και 470 Nm ροπής. Οι επιδόσεις είναι «εκρηκτικές» με τα 100 km/h να έρχονται σε μόλις 3,4 sec και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 318 km/h.

gt3

Οι ζάντες σε απόχρωση μπρονζέ, τα πανίσχυρα φρένα, η carbon οροφή και τα καπάκια των καθρεπτών, καθώς και η τεράστια φτερούγα πίσω, κλέβουν τις εντυπώσεις. Η πίσω πτέρυγα ρυθμίζεται με το χέρι, αυξάνοντας σημαντικά την αεροδυναμική πίεση στις υψηλές ταχύτητες, σε συνδυασμό με τον εξελιγμένο πίσω διαχύτη. Φυσικά, ρυθμιζόμενο είναι και το εμπρός σποιλερ.

Για ρίξτε μια ματιά στη δοκιμή που κάναμε στην Porsche 911 GT3

Στο εσωτερικό τα carbon καθίσματα αποδεικνύουν γιατί αυτό το αυτοκίνητο αποτελεί ό,τι πιο σκληροπυρηνικό έχει να προσφέρει η Porsche με πινακίδες κυκλοφορίας για χρήση σε δημόσιο δρόμο.

Πόσο κοστίζει είπαμε;

Στη χώρα μας, η τιμή της Porsche 911 GT3 ξεκινά από 264.900 €. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση το κόστος έχει ανέβει αρκετά, καθώς ο πελάτης φαίνεται να έχει προσθέσει κάποια έξτρα, μεταξύ των οποίων και οι λωρίδες στο πλάι.

gt3

Για την Ιστορία να σημειώσουμε πως αυτή η Porsche με χαλαρή οδήγηση καίει γύρω στα 13 lt/100 km. Φαντάζεστε τι συμβαίνει αν την πιέσεις λίγο παραπάνω. Προφανώς και ο τυχερός το γνωρίζει, αλλά πιθανότατα δεν τον απασχολεί. Ούτε αυτό, ούτε το ότι τα τέλη κυκλοφορίας ανέρχονται σε 837,9 ευρώ.

Καλοτάξιδη και από εμάς!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...