Αξίζει αυτή η Lancia Delta Integrale 230.000 ευρώ; [video]

Θεωρείται θρύλος στο παγκόσμιο αυτοκινητιστικό στερέωμα, με την τιμή της να ανεβαίνει όλο και ψηλότερα χρόνο με το χρόνο.

  • -
  • -

Κάθε μεγάλος συλλέκτης στον κόσμο επιθυμεί να έχει στη συλλογή του αυτό το αυτοκίνητο. Η Lancia Delta Integrale συγκαταλέγεται στα κορυφαία τετράτροχα που έχουν πατήσει τους τροχούς τους στην άσφαλτο.

Η συγκεκριμένη είναι ένα από 400 αντίτυπα της έκδοσης Martini 5 Evoluzione που κατασκευάστηκαν για να τιμήσουν την πέμπτη συνεχόμενη κατάκτηση του τίτλου της Lancia στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Χρονολογείται από το 1992 και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται δίνει την εντύπωση πως μόλις βγήκε από το εργοστάσιο.

Στο κοντέρ γράφει 168 km

Ο ιδιοκτήτης επέδειχνε ιδιαίτερα προσοχή στην υπέροχη Integrale και την είχε κλεισμένη σε γκαράζ προκειμένου να μην σκονίζεται. Στο οδόμετρο γράφει μόλις 168 km και κάθε κομμάτι του οχήματος φέρει πιστοποιητικό αυθεντικότητας.

integrale

Το ιταλικό sportcar είναι βαμμένο στο κλασικό λευκό χρώμα με ρίγες εμπνευσμένες από τη Martini Racing. Τροφοδοτείται από δίλιτρο κινητήρα που συνδυάζεται με πεντάρι μηχανικό κιβώτιο και φέρει σύστημα τετρακίνησης. Στον εξοπλισμό συναντάμε τις λευκές ζάντες Speedline 15 ιντσών με ελαστικά Michelin MXX διαστάσεων 205/50, τη ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή, τους αεραγωγούς στο καπό, τα υπέροχα καθίσματα της Recaro, ακόμη και air conditioning, όπως και το πρωτότυπο Clarion AM/FM cassette player.

Δείτε και αυτή την Integrale σε μαντέψτε την τιμή της

Το τριάκτινο τιμόνι πλαισιώνεται από όργανα με τα κίτρινα γράμματα που περιλαμβάνουν ταχύμετρο με ένδειξη στα 240 km/h, στροφόμετρο με όριο τις 6.000 rpm και μετρητές για την πίεση υπερπλήρωσης, τη θερμοκρασία και τη στάθμη καυσίμου.

integrale

Αρκετοί είναι αυτοί που θέλησαν να αποκτήσουν αυτή την κούκλα, αλλά ένας πλειοδότησε στη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, προσφέροντας το ποσό των 255.500 δολαρίων, περίπου γύρω στα 234.000 ευρώ.

Ο νέος κάτοχος, μαζί με τη συλλεκτική Lancia Delta Integrale Martini 5 Evoluzione έλαβε ένα κιτ εργαλείων, γρύλο, το πιστοποιητικό Lancia Classiche Certificate και τη βιβλιογραφία του κατασκευαστή.

πηγή: bringatrailer.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...