Ο Mr. Bean πουλάει τη Lancia Delta Integrale του – Θα την αγόραζες;

O Rowan Atkinson, διαθέτει στη συλλογή του ένα εκπληκτικό αυτοκίνητο. Η συγκεκριμένη Integrale ανήκει στις συλλεκτικές και πλέον είναι διαθέσιμη προς πώληση.

  • -
  • -

Αυτή η υπέροχη Lancia Delta HF Integrale Evo II, είναι ένα από τα προσωπικά αυτοκίνητα του διάσημου ηθοποιού, κωμικού, συλλέκτη και οδηγού αγώνων, Rowan Atkinson. Το αγόρασε τον Μάιο του 2021 και στο κοντέρ αναγράφει περίπου 90.000 χλμ. Είναι μια από τις ελάχιστες Integrale αυτού του τύπου που κυκλοφορούν και διατηρούνται σε τόσο άψογη κατάσταση.

integrale

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 1979, ωστόσο, οι εκδόσεις Evoluzione κατασκευάστηκαν στα τέλη του 1991 προς το 1992. Οι συλλέκτες ανά τον κόσμο το έχουν πολύ ψηλά στη λίστα τους και άπαντες το θέλουν στη συλλογή του. Το συγκεκριμένο ειδικά, χάρη στο σπάνιο εξωτερικό χρώμα «Lord Blue» και το γεγονός ότι διαθέτει ένα πλήρες ιστορικό συντήρησης, θεωρείται μεγάλη ευκαιρία.

Δείτε εδώ γιατί η Lancia δίνει ελληνικά ονομάτα στα μοντέλα της

integrale

Κάτω από το καπό φέρει έναν αναβαθμισμένο δίλιτρο 16V κινητήρα, ο οποίος χάρη στον νέο ηλεκτρονικό εγκέφαλο διαχείρισης της Magneti Marelli, αποδίδει 215 ίππους και 315 Nm ροπής. Το κιβώτιο είναι πεντατάχυτο μηχανικό, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 220 χλμ/ώρα και τα 0-100 να έρχονται σε μόλις 5,7 δευτερόλεπτα.

Πόσο θα πουληθεί η Delta HF Integrale Evo II

Ο ηθοποιός, γνωστός στο ευρύ κοινό και ως Mr. Bean από τον αντίστοιχο ρόλο του, αποφάσισε για προσωπικούς λόγους να βγάλει στο «σφυρί» την εντυπωσιακή Lancia. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 25 Φεβρουαρίου στο Stoneleigh Park, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Race Retro Sale. Η Silverstone Auctions, που έχει αναλάβει να πουλήσει το αυτοκίνητο, θεωρεί πως θα προσελκύσει αρκετούς ενδιαφερόμενους αγοραστές.

integrale

Όσο για την τιμή του, μόνο εξωφρενική δεν την λες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών θα πιάσει από 65.000 έως 75.000 λίρες, δηλαδή από 74.000 έως 85.000 €.

Διαβάστε επίσης: Ο «Mr.Bean» πούλησε τη McLaren F1

Αξίζει να σημειώσουμε πως, ο Rowan Atkinson έχει μια αξιοζήλευτη συλλογή αυτοκινήτων. Το γκαράζ του κοσμούν τετράτροχα που μόνο ένας πλούσιος συλλέκτης μπορεί να αποκτήσει. Μεταξύ αυτών είναι η BMW 328 Roadster που κατασκευάστηκε μεταξύ του 1936-1940, η Mercedes Benz SLS AMG, η Aston Martin V8 Zagato του 1986, η Bentley Mulsanne Birkin του 2014, δύο Rolls-Royce, μια Jaguar MK7 και διάφορα άλλα.

Πηγή: Silverstone Auctions

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...