Alfa Romeo: Hλεκτρική η επόμενη Giulia - Πότε θα τη δούμε

Το κορυφαίο sport sedan των Ιταλών θα συνεχίσει να κυκλοφορεί στην αγορά, αλλά για την κίνηση θα φροντίζει η ηλεκτρική ενέργεια.

  • -
  • -

Το πανέμορφο και απολαυστικό sedan της ιταλικής φίρμας θα συνεχίσει κανονικά την εμπορική του πορεία, όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, σε δηλώσεις του στο Automotive News Europe . O CEO της εταιρείας, δήλωσε πως η Giulia δεν πρόκειται να καταργηθεί, ωστόσο, στην επόμενη γενιά θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη. 

«Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τη Giulia. Θα υπάρξει νέα γενιά και θα έρθει μόνο ως ηλεκτρική», είπε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας της ιστορικής μιλανέζικης μάρκας. 

Βέβαια, πριν δούμε τη νέα γενιά της Giulia – προγραμματίζεται για το 2027 – θα υπάρξει μια ακόμη ανανέωση του μοντέλου μέσα στην επόμενη χρονιά.

Δύο ακόμη premium SUV από την Alfa Romeo

Οι Ιταλοί έχουν θέσει πολύ υψηλά τον πήχη, θέλοντας να δημιουργήσουν μια premium μάρκα επιπέδου BMW. Η Alfa Romeo, μετά την Tonale και την ανανεωμένη Stelvio, σκοπεύει να λανσάρει το 2024 ένα ακόμη SUV που πιθανότατα ονομάζεται Brennero, ενώ μέχρι το 2027 θα κυκλοφορήσει τη ναυαρχίδα της γκάμας της, ένα μεγάλο premium SUV. Αυτό το μοντέλο θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο και ουσιαστικά τοποθετείται απέναντι από τη BMW X5.

Διαβάστε επίσης: Η Alfa Romeo ετοιμάζει αντιπάλους για BMW X5, X6 και Σειρά 7

Η Alfa, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του ομίλου Stellantis και με απόλυτο πρωταγωνιστή την πολυαναμενόμενη Tonale, στοχεύει στην πώληση πάνω από 100.000 αυτοκινήτων ετησίως, αρχής γενομένης από το 2023. Πέρυσι, η ιταλική φίρμα κατέγραψε μόλις 56.000 ταξινομήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...