Alfa Romeo: Ετοιμάζει αντιπάλους για BMW X5, X6 και Σειρά 7

Μοντέλα της BMW χρησιμοποίησε ως παράδειγμα ο επικεφαλής της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, προκειμένου να ανακοινώσει τα μακροπρόθεσμα σχέδια της ιταλικής μάρκας.

  • -
  • -

Η Alfa Romeo μέσα στα επόμενα χρόνια σκοπεύει να επεκτείνει την γκάμα της, ώστε να καλύπτει περισσότερες κατηγορίες, με στόχο να αυξήσει τον όγκο πωλήσεων και την κερδοφορία της. Το πρώτο βήμα έγινε ήδη με την Tonale.

Το πλάνο του ομίλου Stellantis, στον οποίο ανήκει, θέλει τους Ιταλούς να αναλαμβάνουν την εκπροσώπηση στο premium κομμάτι της αγοράς, εκεί που βρίσκεται η Maserati και σε μικρότερο βαθμό η DS, όμως σε διαφορετικό επίπεδο η κάθε μάρκα.

Alfa

Αυτό που θέλει να κάνει η εταιρεία από το Μιλάνο, λοιπόν, είναι να λανσάρει τρία νέα μοντέλα. Τα δύο θα είναι SUV και το άλλο sedan. Για να κάνει κατανοητή τη στόχευση της μάρκας ο Imparato, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τρία μοντέλα της BMW. Εκεί που θα σημαδέψει η Alfa Romeo με τα νέα μοντέλα της είναι στις X5, X6 και στη Σειρά 7.

Alfa

Ο Imparato είπε ότι αυτά τα μοντέλα πρέπει να τα περιμένουμε από το 2027 και μετά. Βέβαια πρέπει να θυμηθούμε το εξής. Όταν ο όμιλος Stellantis ανακοίνωνε τα σχέδιά του περίπου πριν ένα χρόνο, είχε αναφερθεί ότι η Alfa Romeo θα παράγει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα από το 2027 και έπειτα. Αν δεν έχει αλλάξει κάτι στον προγραμματισμό, αυτό σημαίνει ότι τα δύο SUV και το sedan θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά.

Δείτε ακόμα: Πρώτες τιμές για την Alfa Romeo Tonale

Ο όμιλος Stellantis έχει δημιουργήσει μία σειρά από πλατφόρμες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ώστε να μπορεί να καλύψει κάθε κατηγορία της αγοράς. Με την Alfa Romeo να χρησιμοποιεί κάποια από αυτές, οι δύο επιλογές που ταιριάζουν στην προκειμένη περίπτωση είναι οι STLA Medium και STLA Large.

Alfa

Η STLA Mediumμπορεί να υποστηρίξει μοντέλα με μήκος από 4.200-5.000 mm. Όσον αφορά τη χωρητικότητα των μπαταριών αυτό μπορεί να κυμαίνεται από 87 kWh μέχρι και 104 kWh, με την αυτονομία να φτάνει μέχρι τα 700 km. Τέλος, η ισχύς σε αυτή την πλατφόρμα δεν μπορεί να ξεπερνά τους 449 ίππους.

Alfa

Στην STLA Large το μήκος μπορεί να είναι 4.800-5.500 mm, η χωρητικότητα των μπαταριών 101-118 kWh (αυτονομία μέχρι 800 km) και η ισχύς μέχρι 897 ίππους, καθώς εδώ προσφέρεται η δυνατότητα τοποθέτησης δύο ηλεκτροκινητήρων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...