5 φθηνά μεταχειρισμένα οικογενειακά αυτοκίνητα με 12.000 €

Σε χαμηλότερη τιμή από όσο κοστίζει η βασική έκδοση ενός καινούργιου, μίνι μοντέλου πόλης, μπορείς να αποκτήσεις αξιόλογο οικογενειακό από την αγορά μεταχειρισμένου.

  • -
  • -

Οι ανάγκες αλλάζουν όσο τα χρόνια προχωράνε και το αυτοκίνητο που οδηγεί κάποιος σήμερα, αύριο μπορεί να μην του κάνει. Οι εποχές όμως δεν είναι τόσο «ευνοϊκές» για αλλαγή αυτοκινήτου, αν τα οικονομικά βγαίνουν δύσκολα. Τι γίνεται λοιπόν στην περίπτωση που η οικογένεια μεγαλώσει και η αγορά ενός μεγαλύτερου αυτοκινήτου πλέον, επιβάλλεται; Η στροφή προς τα μεταχειρισμένα αποτελεί μονόδρομο για πολλούς.

Ψάξαμε και βρήκαμε μερικά ενδιαφέροντα αυτοκίνητα που μπορούν να εξυπηρετήσουν μια οικογένεια και διατηρούν το budget χαμηλά. Οι τιμές τους δεν ξεπερνούν εκείνες των απολύτως βασικών καινούργιων μίνι πόλης, αποδεικνύοντας ότι σήμερα, το κεφάλαιο που απαιτείται για την αγορά ενός αυτοκινήτου είναι αρκετά μεγάλο. Φυσικά επειδή μιλάμε για ένα όχημα που θα μεταφέρει οικογένεια, ορίσαμε ως ανώτερο όριο τη δεκαετία ώστε να συμμορφώνεται με τα σύγχρονα πρότυπα ασφάλειας.

Δείτε 5 μεταχειρισμένα με χαμηλή κατανάλωση και τιμή έως 6.000 €

Υποδοχές ISOFIX, αερόσακοι, ηλεκτρονικά συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και συμπαγή πλαίσια που απορροφούν σωστά τις δυνάμεις μιας σύγκρουσης και δεν επιτρέπει παραμορφώσεις στον κλωβό των επιβατών, είναι στοιχεία που θεωρούμε απαραίτητα ώστε κάποιος να εμπιστευθεί ένα αυτοκίνητο για να βάλει μέσα σε αυτό τα πολυτιμότερα πρόσωπα της ζωής του. Ακολουθούν τα πέντε οικογενειακά μοντέλα που ξεχωρίσαμε με τιμή γύρω από τις 12.000 €.

Citroen C4

Η Γαλλία έχει πλήρη παρουσία σε αυτή μας τη λίστα. Το Citroen C4 αποτελεί μια παραδοσιακή λύση στην κατηγορία των ολοκληρωμένων, value for money οικογενειακών. Στη δεύτερη γενιά του έχασε την αιχμηρή σχεδίαση του προηγούμενου, όμως κέρδισε σε άνεση, ποιότητα και τεχνολογίες. Τα 12.000 € είναι μια μέση τιμή για το συγκεκριμένο Citroen C4 οπότε δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε κάποιο που να σας ταιριάζει και να είναι αξιόλογο. Διατίθεται σε ποικιλία κινητήρων, όμως η αξιοσημείωτη οικονομία που προσφέρουν οι πετρελαιοκινητήρες τους μειώνουν κατά πολύ τον οικογενειακό προϋπολογισμό, τόσο σε μηνιαία βάση, όσο και στα ταξίδια. Η μόνη παραχώρηση θα πρέπει να γίνει στον θόρυβο του κινητήρα. Διαβάστε εδώ τη δοκιμή μας

Peugeot 308

Μια από τις πιο ποιοτικές και άνετες λύσεις στη μικρομεσαία κατηγορία, είναι το Peugeot 308. Το εσωτερικό του ανταγωνίζεται σε ποιότητα τις premium κατασκευές και η ηχομόνωση εξασφαλίζει πολύ ήσυχα ταξίδια! Την ίδια ώρα, εξοπλισμός και ασφάλεια βρίσκονται στο άνω άκρο της κατηγορίας, όπως και ο χώρος αποσκευών με το απόλυτα εκμεταλλεύσιμο σχήμα. Όπως και στο Renault Megane, έτσι και εδώ, στην τιμή των 12.000 € βρίσκετε τα φθηνότερα 308 δεύτερης γενιάς, οπότε χρειάζεται προσοχή στην τελική επιλογή. Θα το βρείτε τόσο σε βενζινοκίνητες εκδόσεις με τον τρικύλινδρο τούρμπο κινητήρα των 1.2 λίτρων, όσο και με τον πολύ οικονομικό σε κατανάλωση, αλλά λίγο θορυβώδη diesel 1.6 BlueHDi των 120 ίππων. Διαβάστε εδώ τη δοκιμή μας για το βενζινοκίνητο 308 και εδώ, την αντίστοιχη δοκιμή για την πετρελαιοκίνητη έκδοση.

Renault Megane

Η τέταρτη γενιά του Renault Megane δεν έγινε μεγάλη εμπορική επιτυχία στη χώρα μας, είναι όμως ένα πολύ καλό και ποιοτικό οικογενειακό αυτοκίνητο. Η εμφάνισή του ξεχωρίζει, περισσότερο από τα υπόλοιπα μοντέλα που βρίσκονται σε αυτό το άρθρο, με το εμπρός, αλλά και το πίσω μέρος να κλέβουν τη ματιά του παρατηρητή. Το ίδιο ισχύει και για το εσωτερικό, με τη μεγάλη, κάθετα τοποθετημένη οθόνη αφής. Φυσικά, ως παραδοσιακό γαλλικό μοντέλο, έχει ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά και υψηλά επίπεδα άνεσης. Στην τιμή των 12.000 € μπορείτε να βρείτε αρκετά Megane τέταρτης γενιάς, όμως επειδή μιλάμε για τα φθηνότερα κομμάτια, ενδεχομένως να κρύβουν… παγίδες. Επιβάλλεται ένας καλός έλεγχος και ταυτοποίηση για τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει το όχημα. Το πιθανότερο, είναι πως το αυτοκίνητο θα είναι εισαγωγής. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη δοκιμή μας για το πετρελαιοκίνητο Megane των 110 ίππων και εδώ, την αντίστοιχη για την έκδοση βενζίνης.

Skoda Rapid

Αν το κλασικό σχήμα τριών όγκων σας ταιριάζει ή βολεύει περισσότερο, το Skoda Rapid είναι μια καλή λύση. Σχεδιάστηκε σαν μια αποτελεσματική εναλλακτική, φθηνότερη από το Octavia και ξεχωρίζει για τους μεγάλους χώρους του. Ο εξοπλισμός είναι καλός, όπως και η συνολική ποιότητα. Διατίθεται με κινητήρες βενζίνης αλλά και πετρελαίου, ενώ υπάρχει η επιλογή των αυτόματων κιβωτίων διπλού συμπλέκτη DSG. Με 12.000 € μπορείς να βρεις καλό Skoda Rapid αφού, όπως και με το Citroen, οι τιμές των περισσότερων στην αγορά κυμαίνονται σε αυτά τα χρήματα και ακόμη λιγότερα. Διαβάστε εδώ τη δοκιμή μας

Volkswagen Golf

Κάποιοι λένε ότι ψάχνοντας για αυτοκίνητο πας σε όλες τις αντιπροσωπείες να δεις τις προτάσεις τους και τελικά, μπαίνεις σε μια Volkswagen και αγοράζεις ένα Golf. Προκατειλημμένοι; Ίσως. Όπως και να έχει όμως, το γερμανικό hatchback αποτελεί μια καλή λύση για να εξυπηρετήσει τις οικογενειακές ανάγκες. Η έβδομη γενιά του επίσης, θεωρείται ως μια από τις πιο επιτυχημένες. Ποιοτικό, καλά εξοπλισμένο, με πλαίσιο-μασίφ χάρη στην πλατφόρμα MQB και επαρκείς χώρους, δεν θα λείψει τίποτα από έναν συνειδητοποιημένο οικογενειάρχη. Πλέον με 12.000 € αγοράζεις Volkswagen Golf έβδομης γενιάς και έχεις και πολλές επιλογές. Διαβάστε εδώ τη δοκιμή μας

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...