Πώς ξεκλειδώνεις μια BMW μόνο με το κινητό σου; [video]

Η BMW δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε το κινητό μας ως κλειδί για το αυτοκίνητο, ώστε να χρειάζεται να κουβαλάμε ένα αντικείμενο λιγότερο μαζί μας.

  • -
  • -

Χωρίς κλειδί μπορούν να κυκλοφορούν πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της BMW καθώς το κινητό τους είναι αρκετό ώστε να ξεκλειδώσουν και να βάλουν μπρος το αυτοκίνητό τους.

Για να γίνει το κινητό μας κλειδί για το αυτοκίνητο η γερμανική μάρκα χρησιμοποιεί την τεχνολογία NFC. Πρόκειται για ένα πρότυπο ασύρματης δικτύωσης σαν το Bluetooth και το Wi-Fi, αλλά με πολύ μικρότερη εμβέλεια, το οποίο επιτρέπει σε διαφορετικές συσκευές να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Για να κάνουμε το κινητό μας κλειδί για το αυτοκίνητο θα πρέπει να υποστηρίζει την τεχνολογία NFC, κάτι που ισχύει για τα περισσότερα σύγχρονα smartphones.

BMW

Πώς μετατρέπεται ένα κινητό σε κλειδί BMW;

Έχοντας στην κατοχή μας μία κατάλληλη συσκευή, κατεβάζουμε την εφαρμογή BMW Digital Key (Ψηφιακό Κλειδί) και κάνουμε τις ρυθμίσεις που θα μας ζητήσει. Από εκεί και μετά το μόνο που έχουμε να κάνουμε κάθε φορά που θέλουμε να μπούμε στο αυτοκίνητό μας είναι να πλησιάσουμε το κινητό στο χερούλι της πόρτας.

Δείτε ακόμα: Πρώτη οδήγηση στην Ελλάδα: BMW i4

Το αυτοκίνητο θα αναγνωρίσει τη συσκευή μας και θα ξεκλειδώσει αυτόματα, ενώ όταν μπούμε μέσα θα είναι έτοιμο να πάρει μπρος απλά πατώντας το κουμπί start/stop.

BMW

Όταν φτάσουμε στον προορισμό μας βγαίνουμε από το αυτοκίνητο και κλειδώνουμε με τον ίδιο τρόπο, ακουμπώντας δηλαδή και πάλι το κινητό στο χερούλι της πόρτας.

Το κινητό μας είναι κάτι που το έχουμε πάντα μαζί και δεδομένου ότι κάνει ήδη πάρα πολλές λειτουργίες, είναι εύκολο να κάνει ακόμα μία. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας το smartphone ως κλειδί χρειάζεται να έχουμε μαζί ένα αντικείμενο λιγότερο στην καθημερινότητά μας.

Ποια είναι η δική σας γνώμη; Θα σας άρεσε να χρησιμοποιείτε το κινητό για να ξεκλειδώσετε το αυτοκίνητο ή προτιμάτε το παραδοσιακό κλειδί;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...