Rent a car: Η Ελλάδα στο Top 20 των πιο ακριβών χωρών – Ποια είναι 1η;

Το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου και αναπλήρωσης των καυσίμων του για μια εβδομάδα στην Αθήνα, ανήκει στα ακριβότερα του κόσμου. Στην «πρωταθλήτρια» χώρα όμως, στοιχίζει πάνω από τα διπλά.

  • -
  • -

Πολλοί τουρίστες που επισκέπτονται μια χώρα αποφασίζουν να ενοικιάσουν ένα αυτοκίνητο προκειμένου να έχουν ελευθερία στις μετακινήσεις τους και να δουν όσο περισσότερα μέρη μπορούν. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που στηρίζεται οικονομικά στον τουρισμό της και φυσικά, πολλοί νοικιάζουν αυτοκίνητο για να γνωρίσουν τις ομορφιές της. Ωστόσο το κόστος δεν είναι ακριβώς αυτό που θα λέγαμε «ευκαιρία».

Δείτε ακόμη: Ποια είναι τα πιο «αθόρυβα» αυτοκίνητα της αγοράς; 

Πιο συγκεκριμένα, το confused.com σε έρευνά του, αποκαλύπτει ότι το κόστος ενοικίασης ενός αυτοκινήτου για μια εβδομάδα και η αναπλήρωση του ρεζερβουάρ του με καύσιμα, στοιχίζει κατά μέσο όρο 531,29 € στην Αθήνα. Η τιμή αυτή είναι η 18η ακριβότερη στον πλανήτη, βάζοντας τη χώρα μας σε μια όχι και τόσο κολακευτική λίστα. Η ενοικίαση αυτοκινήτου για μια εβδομάδα στην Αθήνα είναι κατά περίπου 20 € ακριβότερη σε σύγκριση με τη Ρώμη της Ιταλίας, για παράδειγμα.

Πάντως υπάρχουν και χώρες στις οποίες η ίδια ενέργεια, για τις ίδιες ημέρες, στοιχίζει πολύ περισσότερο. Το Ισραήλ παίρνει την πέμπτη θέση στη σχετική λίστα με 694,68 €, η Τζαμάικα την τέταρτη με 766,08 €, η Αργεντινή την τρίτη με 974,24 € και η Νέα Ζηλανδία τη δεύτερη με 1.146,10 €. Η πρωταθλήτρια όμως, είναι η Ισλανδία. Στο Ρέικιαβικ για να νοικιάσεις ένα αυτοκίνητο για μια εβδομάδα και να προσθέσεις το καύσιμο που έκαψες, απαιτούνται 1.259,86 €! Απίστευτο το νούμερο, αλλά είναι αληθινό.

Στον αντίποδα, υπάρχουν χώρες που η ενοικίαση οχήματος είναι πολύ προσιτή. Η χώρα με το χαμηλότερο κόστος είναι η Ταϊλάνδη. Η τιμή των καυσίμων είναι μέχρι και σήμερα πολύ χαμηλή και επίσης, όλα στοιχίζουν πολύ φθηνά στη συγκεκριμένη χώρα, οπότε νοικιάζετε ένα αυτοκίνητο για μια εβδομάδα με μόλις 150,07 €. Στο Αζερμπαϊτζάν απαιτούνται 190,01 € και στον Λίβανο, 222,68 €. Προσιτές τιμές έχουν και η Δανία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία, στις οποίες το κόστος ανέρχεται στα 265,04 €, 267,46 € και 313,45 € αντίστοιχα.

Πηγή: confused.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...