Στο Ναύπλιο με FIAT 500e

Αυτό το Σαββατοκύριακο φύγαμε για εκδρομή σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Πελοποννήσου, με το πιο στιλάτο μικρό ηλεκτρικό!

  • -
  • -

Όταν ψάχνεσαι για μια απόδραση σε κοντινούς στην Αθήνα προορισμούς και ζητάς ιδέες, πάντα κάποιος από την παρέα θα πεταχτεί και θα προτείνει το Ναύπλιο. Και όλοι οι υπόλοιποι θα κουνήσουν καταφατικά το κεφάλι και θα έχουν μια ιστορία να διηγηθούν. Η πρώτη ένδοξη πρωτεύουσα του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους της μετεπαναστικής περιόδου διατηρεί την γοητεία της ως βασικό συστατικό της ιστορικής της συνέχειας.

Η πανέμορφη πόλη της Πελοποννήσου είναι γεμάτη σημαντικά αξιοθέατα, όμορφα καταστήματα και υπέροχες διαδρομές. Για αυτό το ταξίδι στον χρόνο, σε έναν τόπο με τόσο ιδιαίτερη αισθητική, το ιδανικό αυτοκίνητο είναι κάποιο που κουβαλάει το δικό του ιστορικό φορτίο, ενώ ταυτόχρονα είναι απόλυτα εκσυγχρονισμένο και ξεχειλίζει από φινέτσα. To αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500e πληροί με το παραπάνω αυτές τις προϋποθέσεις και, φυσικά, θα το βρεις στον υπερπλήρη στόλο ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων της SIXT.

FIAT 500e

Η χαρά του ταξιδιού θα ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή που θα αντικρίσεις το αμιγώς ηλεκτρικό «Πεντακοσαράκι», ενώ η προηγμένη και λειτουργική καμπίνα του θα σου φτιάξει τη διάθεση με το καλημέρα. Η μπαταρία ιόντων λιθίου 42 kWh που εφοδιάζει την εξηλεκτρισμένη έκδοση του Fiat 500e, προσφέρει αυτονομία έως 320 km, επομένως το Ναύπλιο παίρνει έναν ακόμη πόντο για μια ξέγνοιαστη ηλεκτρική βόλτα, μιας και απέχει μόλις 140 km από την Αθήνα.

Η διαδρομή προς τη πρωτεύουσα της Αργολίδας είναι εύκολη και ασφαλής μέσω της σύγχρονης εθνικής οδού Ε94, ενώ και ο επαρχιακός δρόμος που διασχίζει τον εύφορο κάμπο με τα εσπεριδοειδή είναι φαρδύς και εμπνέει εμπιστοσύνη. Στο Ναύπλιο θα κινηθείς εύκολα μέσα στους δρόμους λόγω των λιλιπούτειων διαστάσεων του Fiat 500e, πριν το παρκάρεις στο δημοτικό πάρκινγκ στο λιμάνι για να πας να βγάλεις τις απαραίτητες selfies με φόντο το Μπούρτζι. Το ιστορικό φρούριο που είναι χτισμένο πάνω στο νησάκι των Αγ. Θεοδώρων, μαζί με το κάστρο της Ακροναυπλίας και το ενετικό κάστρο του Παλαμηδίου με τα θρυλικά 999 σκαλοπάτια του (τα οποία στην πραγματικότητα είναι... 857), αποτελούν τα σήματα κατατεθέντα του Ναυπλίου.

Nafplio

Το Ναύπλιο προσφέρεται για περπάτημα. Τα γραφικά σοκάκια του είναι γεμάτα ανακαινισμένα νεοκλασικά, αρχαία τείχη, μεσαιωνικές αναφορές και ιστορικές τοποθεσίες, όπως ο ναός του Αγ. Σπυρίδωνα όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας. Καταστήματα, ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες και μπαράκια με ιδιαίτερο γούστο εντοπίζονται διάσπαρτα γύρω από την κεντρική πλατεία Συντάγματος ενώ λίγο έξω από την πόλη υπάρχουν και πολλές παραλίες. Φυσικά, εκ των ων ουκ άνευ είναι η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών.

Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, κατέβασε το SIXT app, νοίκιασε το Fiat 500e που θα ζήλευε και η Κλυταιμνήστρα και οδήγησέ το τώρα στην SIXT.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...