Ποια είναι τα πιο αθόρυβα αυτοκίνητα της αγοράς;

Η πιεσμένη καθημερινότητά μας και οι υποχρεώσεις, πολλές φορές σε κάνουν να θες απόλυτη ηρεμία. Με τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, την πετυχαίνεις σίγουρα!

  • -
  • -

Ένα στοιχείο που εκτιμάται από τη συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών αυτοκινήτων, είναι η ησυχία. Κανείς δεν θέλει τον θόρυβο και η ηρεμία μιας σωστά ηχομονωμένης καμπίνας εξασφαλίζει άνεση στο ταξίδι, αλλά και την καθημερινότητα. Φυσικά υπάρχουν μερικά αυτοκίνητα που έχουν χαμηλότερα επίπεδα θορύβου από άλλα.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το ηλεκτρικό Mazda MX-30

Δεν είναι δύσκολο να μαντέψουμε ότι τα πιο ήσυχα αυτοκίνητα είναι τα ηλεκτρικά, τα οποία κινούνται από τους εξαιρετικά αθόρυβους ηλεκτροκινητήρες. Καθόλου τυχαίο το αποτέλεσμα λοιπόν, που οι τρεις «πρωταθλητές» ησυχίας ανήκουν στα ηλεκτρικά ή Plug-In υβριδικά. Η έρευνα προέρχεται από το confused.com και εξετάστηκαν πάρα πολλά αυτοκίνητα για την ησυχία που προσφέρουν κατά τη μετακίνηση. Εντυπωσιακό πάντως, είναι το γεγονός ότι και τα τρία μοντέλα είναι ιαπωνικά.

Αυτά ειναι τα πιο ήσυχα αυτοκίνητα της αγοράς

Πρόκειται για το Lexus UX 300e, το Mazda MX-30 και το Suzuki Across. Τα πρώτα δύο ανήκουν στην αμιγώς ηλεκτροκίνητη κλάση και το τρίτο, είναι Plug-In Hybrid, με δυνατότητα κίνησης μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα του. Σύμφωνα με το confused.com, οι εταιρείες φρόντισαν να βελτιώσουν την αεροδυναμική τους για χαμηλότερη αντίσταση από τον αέρα και καλύτερη αυτονομία. Επίσης, ενίσχυσαν την ηχομόνωση, αφού το παντελώς αθόρυβο σύστημα κίνησης θα έκανε τους ήχους από το περιβάλλον πολύ πιο έντονους στην καμπίνα, συγκριτικά με ένα αντίστοιχο αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.  

Συγκεκριμένα, μετρήθηκαν:

  • Lexus UX 300e: 62 dB (A)
  • Mazda MX-30: 63 dB (A)
  • Suzuki Across: 64 dB (A)


Πηγή: confused.com
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...