Ποιο πολυτελές SUV επέλεξαν 70 βουλευτές;

Το όχημα με το οποίο μετακινείται ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, επέλεξαν αρκετά από τα μέλη της Ελληνικής Βουλής.

  • -
  • -

Ένα από τα πιο ξεχωριστά SUV, το οποίο διακρίνεται για τη γαλλική φινέτσα, την πολυτέλεια, τα υλικά υψηλής ποιότητας στο εσωτερικό και τις προηγμένες τεχνολογίες, επέλεξαν 70 Έλληνες βουλευτές για τις μετακινήσεις τους.

Πρόκειται για το DS 7 Crossback, ένα μοντέρνο και φινετσάτο αυτοκίνητο με premium χαρακτηριστικά και ανέσεις επιπέδου VIP στο εσωτερικό του. Εξοπλίζεται με κορυφαία συστήματα, όπως τους προβολείς DS ACTIVE LED VISION, την ανάρτηση με σάρωση οδοστρώματος και το Park Pilot, φέρει μεγάλες ψηφιακές οθόνες σε ταμπλό και πίνακα οργάνων και άψογο φινίρισμα επενδύσεων.

ds vouleutes1

Για την κίνηση του γαλλικού SUV φροντίζει μια πλήρης γκάμα κινητήρων απόδοσης από 130 έως 300 ίππους, που καλύπτουν πλήρως τις προδιαγραφές EU 6.2. Δεν γνωρίζουμε ποιες ακριβώς εκδόσεις του DS 7 απέκτησαν οι Έλληνες βουλευτές, αλλά λογικά προτίμησαν μια από τις δύο plug-in hybrid εκδοχές. Η μικρότερη E-Tense αποδίδει 225 ίππους και η κορυφαία E-Tense 4x4 αγγίζει τους 300HP.ΔεΔε

Αμφότερα τα υβριδικά σύνολα συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, όπως και οι εκπομπές ρύπων. Φυσικά, τα αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν και αμιγώς ηλεκτρικά για περίπου 55 km χάρη στην επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13,2kW.

ds7 vouleytes2

Δείτε εδώ τη δοκιμή του DS 7 Crossback E-Tense 225

Στην έκδοση με τους 225 ίππους, το DS 7 καίει 1,4 lt/100 km σε υβριδική λειτουργία, ενώ παράλληλα μέσω Wallbox 7,4kW το μοντέλο παρέχει τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης της μπαταρίας σε 1 ώρα και 45 λεπτά καθότι διαθέτει ενσωματωμένο φορτιστή (On-Board Charger) ισχύος 7,4 kW.

Όσο για τις τιμές του μοντέλου, στη χώρα μας ξεκινούν από 39.900 ευρώ για το DS 7 1.5 BlueHDi των 130 ίππων, το 1.6 Puretech 180 S&S εκκινεί από 41.800€ και οι εκδόσεις E-Tense από 48.250€.

ds7 vouleytes3

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, το ίδιο αυτοκίνητο, αλλά στην σπέσιαλ έκδοση DS 7 Crossback Elysee με το επιμηκυμένο μεταξόνιο χρησιμοποιεί και ο Εμανουέλ Μακρόν, πρόεδρος της Γαλλίας.

Τα κριτήρια για τα βουλευτικά αυτοκίνητα

Όλα τα βουλευτικά αυτοκίνητα είναι χρονομισθωμένα από την Ελληνική Κυβέρνηση και πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές. Οι βουλευτές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ συγκεκριμένων κατηγοριών, στις οποίες προφανώς ανήκει το DS 7 που απέκτησαν 70 από αυτούς. 

Με βάση σχετική απόφαση που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, τα αυτοκίνητα που μπορούν να πάρουν με leasing οι Έλληνες βουλευτές πρέπει να επιβαρύνουν όσο το δυνατόν λιγότερο το περιβάλλον. 

Συγκεκριμένα, για τους βουλευτές Α΄ και Β΄ Αθηνών, Α΄ και Β΄ Πειραιώς και Επικρατείας προβλέπεται ανώτατο όριο κυβικών τα 1.600 κ.εκ., ενώ για τους βουλευτές των υπόλοιπων περιφερειών της χώρας και των Ελλήνων ευρωβουλευτών το όριο ανεβαίνει στα 1.800 κ.εκ.

Οι βουλευτές μπορούν να επιλέξουν χρονομίσθωση παντός τύπου και κατηγορίας επιβατικού αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης ή υβριδικό, συμπεριλαμβανομένων των SUV με κίνηση στους δύο ή τους τέσσερις τροχούς, αλλά εξαιρούνται τα cabrio και roadster μοντέλα. 

Το μηνιαίο μίσθωμα για κάθε κατηγορία και τύπο αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης ή υβριδικό, ορίζεται σε ποσό μέχρι 450 ευρώ συμπεριλαμβανόμενου Φ.Π.Α. για τα αυτοκίνητα μέχρι 1.600 κ.εκ. που αφορούν στους βουλευτές Α΄ και Β΄ Αθηνών, Α΄ και Β΄ Πειραιώς και Επικρατείας και σε ποσό μέχρι 765 ευρώ συμπεριλαμβανόμενου Φ.Π.Α. για τα αυτοκίνητα μέχρι 1.800 κ.εκ. που αφορούν στους βουλευτές των υπολοίπων περιφερειών της Χώρας και του Έλληνες βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το συμβόλαιο μακροχρόνιας μίσθωσης των βουλευτικών αυτοκινήτων περιλαμβάνει όλα τα πάγια έξοδα του αυτοκίνητου, την συντήρησή του (service, ελαστικά κ.α.) και αυτοκίνητο αντικατάστασης σε περίπτωση βλάβης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...