Νέος ΚΟΚ: Αλλαγές στα όρια ταχύτητας

Μέχρι το καλοκαίρι θα έχει δοθεί στη δημοσιότητα ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας. Ποιες θα είναι όμως οι σημαντικότερες αλλαγές;

  • -
  • -

Το υπουργείο Μεταφορών προσθέτει τις τελευταίες πινελιές στον αναθεωρημένο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με την ασφάλεια και την αντικειμενική απόδοση της πραγματικότητας όσον αφορά τα όρια ταχύτητας να τίθενται στο επίκεντρο.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100,3, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, μέχρι τις αρχές καλοκαιριού θα έχει δοθεί στη δημοσιότητα ο νέος ΚΟΚ, που θα τεθεί σε διαβούλευση. Σε λειτουργία αναμένεται να τεθεί με βάση την εκτίμηση του υφυπουργού προς τα τέλη του καλοκαιριού, με τα όρια ταχύτητας να έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Τόσο στις πόλεις, όσο και σε κάποια σημεία των εθνικών οδών, τα όρια ταχύτητας τα αλλάξουν. Ποιο θα είναι το όριο και που δεν τον γνωρίζουμε ακόμη, αλλά υποθέτουμε πως μέσα στα αστικά κέντρα θα μειωθεί, ενώ αντίθετα στους αυτοκινητοδρόμους, μάλλον θα αυξηθεί σε κάποια σημεία.

Διαβάστε επίσης: Ξέρεις τι δείχνει η κάθε πινακίδα για τα όρια ταχύτητας

Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή, είναι πως στον νέο ΚΟΚ θα ενσωματωθεί η απόφαση του υπουργείου για υποχρεωτικό εφοδιασμό των οχημάτων με αλυσίδες χιονιού ή χιονολάστιχα από Οκτώβριο έως και Απρίλιο. Αυτό αφορά τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών και περιλαμβάνει αντιολισθητικές αλυσίδες, χιονοκουβέρτες ή ελαστικά με τη σήμανση M+S.

Η τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων θα γίνει υποχρεωτικό μάθημα για τους υποψήφιους οδηγούς και μάλιστα θα εξετάζονται δειγματοληπτικά.

Στο ΚΟΚ που θα ανακοινωθεί μέχρι το καλοκαίρι θα υπάρχουν κάποιες ακόμη αλλαγές, τις οποίες θα γνωρίζουμε όταν τεθεί προς διαβούλευση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...