Τιμές καυσίμων: Τριήμερο στο Λονδίνο ή στη Θεσσαλονίκη;

Φέτος η 25η Μαρτίου «πέφτει» Παρασκευή, οπότε είναι μια καλή αφορμή για εξόρμηση. Όμως πού είναι πιο φτηνά να πάει κάποιος ξεκινώντας από την Αθήνα, αεροπορικώς μέχρι το Λονδίνο ή οδικώς στη Θεσσαλονίκη;

  • -
  • -

Και όμως το Λονδίνο είναι πιο φτηνό. Μάλιστα το κόστος είναι σχεδόν το μισό (ή και ακόμα χαμηλότερο υπό προϋποθέσεις). Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τα νούμερα.

Με την τιμή της βενζίνης να ξεπερνά τα 2 ευρώ/λίτρο και να έχει βάλει πλώρη για τα 2.5 ευρώ/λίτρο, τα ταξίδια με αεροπλάνο στην άλλη άκρη της Ευρώπης έχουν γίνει πιο φτηνά συγκριτικά με το να πάρουμε το αυτοκίνητό μας και να πάμε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη.

Τριήμερο Θεσσαλονίκη Λονδίνο

Στο παραπάνω συμπέρασμα καταλήξαμε κάνοντας κάποιους υπολογισμούς, οι οποίοι είναι οι ακόλουθοι. Αρχικά για το ταξίδι Αθήνα – Θεσσαλονίκη βάλαμε την αφετηρία στην πλατεία Ομονοίας και τον τερματισμό στην πλατεία Αριστοτέλους, με τη διαδρομή της επιστροφής να είναι ακριβώς η αντίστροφη. Η απόσταση ανάμεσα στις δύο πλατείες είναι 499 χλμ. οπότε συνολικά θα πρέπει να καλύψουμε 998 χλμ.

Βρείτε τα φτηνότερα πρατήρια καυσίμων στην περιοχή σας

Όσον αφορά την κατανάλωση, την υπολογίσαμε στα 7 λτ./100 χλμ. Για την τιμή της βενζίνης ανατρέξαμε στην αντίστοιχη σελίδα του υπουργείου ανάπτυξης, με τον μέσο όρο σε πανελλήνιο επίπεδο για τις 9 Μαρτίου να διαμορφώνεται στα 2.05 ευρώ/λίτρο. Με αυτά τα νούμερα, το κόστος της βενζίνης για το ταξίδι Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα φτάνει τα 143.18 ευρώ. Φυσικά, στα παραπάνω πρέπει να υπολογίσουμε και το ποσό για τα διόδια, το οποίο για ένα αυτοκίνητο φτάνει τα 31.35 ευρώ ανά διαδρομή, άρα 62.70 ευρώ σύνολο.

Με αυτές τις παραδοχές και τα δεδομένα, για να πάει κάποιος από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και να επιστρέψει θα χρειαστεί να δαπανήσει 205.88 ευρώ.

Τριήμερο Θεσσαλονίκη Λονδίνο

Για να βρούμε, τώρα, το κόστος του μετ’ επιστροφής ταξιδιού για το Λονδίνο χρησιμοποιήσαμε το εργαλείο που διαθέτει η ίδια η Google. Σύμφωνα με αυτό, το κόστος ξεκινάει από τα 139 ευρώ με κάποια low cost εταιρεία όπως η Easy Jet για τις ημερομηνίες 25 – 27 Μαρτίου. Μάλιστα, αν είμαστε κάπως πιο ευέλικτοι στις ημερομηνίες το κόστος μπορεί να πέσει ακόμα και στα 98 ευρώ (25 – 28 Μαρτίου).

Με το κόστος για ένα ταξίδι σε μία από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες της Ευρώπης να είναι σχεδόν το μισό συγκριτικά με το Αθήνα – Θεσσαλονίκη, εσείς πού θα πάτε την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να ταξιδέψετε;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...