Πού βρίσκεται το μεγαλύτερο εργοστάσιο της BMW

Δεν είναι στη Γερμανία όπως μπορεί να θεωρήσουν πολλοί, αλλά σε μια άλλη, μακρινή χώρα και απασχολεί 11.000 εργαζόμενους.

  • -
  • -

Η καθημερινή παραγωγή του υπερβαίνει τα 1.500 οχήματα και η ετήσια ικανότητά του αγγίζει τον αριθμό των 450.000 αυτοκινήτων. Αυτήν τη στιγμή, κατασκευάζει πέντε top-selling μοντέλα της σειράς X, τέσσερα μοντέλα Motorsport X, και δύο plug-in hybrid, επίσης της οικογένειας X της BMW.

Αναφερόμαστε στο εργοστάσιο του Σπάρτανμπουργκ που βρίσκεται στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ και στο οποίο απασχολούνται περισσότεροι από 11.000 εργαζόμενοι. Την περσινή χρονιά, στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις παρήχθησαν συνολικά 433.810 αυτοκίνητα, κάνοντας νέο ρεκόρ.

bmw usa1

Από αυτά, 179.840 οχήματα διατέθηκαν στις ΗΠΑ, αποτελώντας το 53,4% των πωλήσεων όλων των μοντέλων BMW. Τα δύο μοντέλα με τις περισσότερες πωλήσεις στην Αμερική ήταν η BMW X3 και η BMW X5.

Κέρδη 10 δις δολαρίων

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, η BMW Manufacturing ήταν η πρώτη σε αξία εξαγωγών αυτοκινήτων στη χώρα. Κατά τη διάρκεια του 2021, το εργοστάσιο της βαυαρικής φίρμας στο Σπάρτανμπουργκ, εξήγαγε 257.876 οχήματα με συνολική αξία εξαγωγών πάνω από 10,1 δις δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Τι γίνεται με τους νέους κινητήρες βενζίνης και diesel της BMW

Τα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στο Σπάρτανμπουργκ εξήχθησαν σε περίπου 120 χώρες κυρίως μέσω πέντε λιμανιών και του σιδηροδρόμου προς Καναδά. Οι πέντε μεγαλύτερες χώρες εξαγωγών της BMW Manufacturing ήταν η Κίνα (24,1% του όγκου εξαγωγών), η Γερμανία (12,3%), η Νότια Κορέα (9,4%), ο Καναδάς (5,6%), και η Μ. Βρετανία (5,4%).

bmw usa2

«Το ελεύθερο εμπόριο και οι ανοιχτές αγορές είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των παγκόσμιων επιχειρήσεων και οικονομιών. Το εργοστάσιο του Σπάρτανμπουργκ συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχία του BMW Group. Είναι το κέντρο τεχνογνωσίας (center of competence) για την οικογένεια των μοντέλων BMW X. Διαθέτει προσωπικό παγκόσμιας κλάσης που κατασκευάζει κορυφαία προϊόντα. Συγχαίρω τους 11.000 εργαζομένους μας γι’ αυτό το επίτευγμα, και ευχαριστώ τους εταίρους μας σε όλη την Νότια Καρολίνα για την εξαιρετική τους στήριξη», δήλωσε ο Milan Nedeljković, μέλος Δ.Σ. της BMW AG και υπεύθυνος παραγωγής.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...