BMW: Οι νέοι κινητήρες βενζίνης και diesel δεν θα έχουν καμία σχέση με τους παλιούς

Μια νέα γενιά κινητήρων εσωτερικής καύσης βρίσκεται σε εξέλιξη από τη βαυαρική φίρμα, αποδεικνύοντας πως η βενζίνη και το diesel έχoυν ακόμη μέλλον.

  • -
  • -

Αναμφίβολα η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το μέλλον. Αρκετοί κατασκευαστές έχουν ανακοινώσει πως σταματούν οριστικά την ανάπτυξη κινητήρων εσωτερικής καύσης, έχοντας στην γκάμα τους από το 2030 κι έπειτα, μόνο ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

bmw engines1

Η BMW από τη πλευρά της, παρότι επενδύει τεράστια ποσά στην ηλεκτροκίνηση, θεωρεί πως το τέλος των παραδοσιακών μοτέρ δεν θα έρθει τόσο γρήγορα. Όπως δήλωσε στο γερμανικό «Auto Motor und Sport», ο επικεφαλής εξέλιξης της γερμανικής μάρκας, Frank Weber, η εταιρεία εργάζεται ήδη πάνω σε μια νέα γενιά εξακύλινδρων και οκτακύλινδρων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου.

Τα μηχανικά αυτά σύνολα εκτός από την ισχυρή απόδοση θα διακρίνονται για τις περιορισμένες εκπομπές ρύπων, κάτι το οποίο είναι και το βασικό ζητούμενο στη νέα εποχή.

Οι νέοι κινητήρες δεν θα έχουν καμία σχέση με τους τωρινούς, κάνοντας χρήση πρωτοποριακών τεχνολογιών. Προκειμένου να συμβαδίζουν με τις εξαιρετικά υψηλά απαιτήσεις όσον αφορά τις εκπομπές CO2, οι μηχανικοί της BMW προσέγγισαν με διαφορετικό τρόπο ολόκληρο τον κύκλο καύσης, εφευρίσκοντας μια πολλά υποσχόμενη λύση.

bmw engines2

Με βάση τα λεγόμενα του κυρίου Weber, θα υπάρχει κάτι τελείως νέο στην κυλινδροκεφαλή, αυξάνοντας την απόδοση του μηχανικού συνόλου και μειώνοντας συνάμα τους ρύπους σε βαθμό εντυπωσιακό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ «ΠΥΡΑΥΛΟ» ΤΗΣ BMW ΜΕ ΤΟΥΣ 619 ΙΠΠΟΥΣ

Ολοκληρώνοντας, ο Frank Weber υποστήριξε ότι στόχος της BMW δεν είναι να καταργήσει οριστικά τους κινητήρες βενζίνης και diesel. Αυτό που επιθυμεί η εταιρεία είναι να παράσχει την επιλογή στους πελάτες να επιλέξουν αυτοί το μοντέλο που θέλουν, ανεξάρτητα από το αν είναι ηλεκτρικό ή όχι. Η βάση ωστόσο, θα είναι πάντοτε η βιωσιμότητα και η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...