Το νέο Countryman PHEV θα είναι το ισχυρότερο ΜΙΝΙ της Ιστορίας

Με απόδοση που ξεπερνά ακόμη και το John Cooper Works GP, το νέο plug-in hybrid MINI Countryman υπόσχεται πολύ υψηλές επιδόσεις.

  • -
  • -

Το 2023 αναμένεται να κυκλοφορήσει στους δρόμους η επόμενη γενιά του Countyman. Το μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα FAAR, την ίδια με τη νέα BMW 2 Series Active Tourer και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Λειψίας, στη Γερμανία, δίπλα στη 2άρα και την καινούρια X1.

Θα προσφέρεται ως βενζινοκίνητο αλλά και ως plug-in υβριδικό, με την επαναφορτιζόμενη έκδοση να είναι η ισχυρότερη που έχει παραχθεί ποτέ στην ιστορία της MINI, επισκιάζοντας ακόμη και το JCW GP. To σύστημα αποτελείται από τον 1.500άρη κινητήρα βενζίνης κι ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με τη συνδυαστική ισχύ να ξεπερνά τους 320 ίππους.

Διαβάστε επίσης: Οδοιπορικό στην ορεινή Αρκαδία με MINI Cooper Cabrio

Μια μπαταρία ενεργειακού περιεχομένου 14,2 kWh, θα προσφέρει αυτονομία αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για περίπου 80 με 90 km, με την πλήρη φόρτιση μέσω φορτιστή 7,4 kW να πραγματοποιείται σε 2,5 ώρες.

Επίσης, θα υπάρχει και μια μικρότερη έκδοση PHEV με ισχύ 241 ίππων, ενώ βέβαιη θεωρείται και η παρουσία αμιγώς ηλεκτροκίνητου Countryman.

countryman phev

Σε σχέση με την τωρινή γενιά, η επόμενη θα είναι αισθητά μεγαλύτερη από πλευράς διαστάσεων, παρέχοντας αυξημένα επίπεδα άνεσης στους πίσω επιβάτες και βελτιωμένη ικανότητα φόρτωσης στο πορτμπαγκάζ.

Σημαντικά αναβαθμισμένο αναμένεται και το τεχνολογικό υπόβαθρο του αυτοκινήτου, ενσωματώνοντας νέας γενιάς ψηφιακές οθόνες με προηγμένες λειτουργίες συνδεσιμότητας. Φυσικά, η βασική σχεδιαστική φιλοσοφία του Countryman θα παραμένει ίδια, καθώς οι πελάτες λατρεύουν το στυλ του μοντέλου.

Πηγή: autocar

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...