Βυθίστηκε το πλοίο με τα 4.000 VW, Porsche, Audi και Lamborghini

Στο πάτο της θάλασσας βρίσκονται σχεδόν 4.000 αυτοκίνητα του VW Group, καθώς το πλοίο που τα μετέφερε βυθίστηκε.

  • -
  • -

Παρά τις προσπάθειες του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής της Πορτογαλίας, το Felicity Ace, το φορτηγό πλοίο που φλεγόταν εδώ και ημέρες στα ανοικτά των Αζόρων, τελικά βυθίστηκε. Μαζί του χάθηκαν και 3.965 αυτοκίνητα των VW, Porsche, Audi και Lamborghini, με το κόστος για το σύνολο των εμπορευμάτων σύμφωνα με ανάλυση του Russell Group, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, να εκτιμάται στα 438 εκατ. δολάρια.

Η φωτιά που έκαιγε όλο αυτό το διάστημα, προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κύτος, με αποτέλεσμα το βαπόρι να γείρει προς τα δεξιά και να βυθιστεί περίπου 253 μίλια μακριά από το πορτογαλικό αρχιπέλαγος των Αζορών γύρω στις 9 το πρωί τοπική ώρα.

navio1

Το φορτηγό πλοίο είχε αναχωρήσει από το Έμντεν της Γερμανίας στις 10 Φεβρουαρίου με προορισμό το Ντέιβισβιλ του Ρόουντ Άιλαντ στις ΗΠΑ. Τα αυτοκίνητα προορίζονταν για Αμερικανούς πελάτες, αλλά δεν θα τα παραλάβουν ποτέ. Για την παράδοση των μοντέλων που έχουν παραγγείλει πρέπει να κάνουν υπομονή, έως ότου φθάσει η επόμενη «καραβιά».

Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που καταστράφηκαν ήταν supercars, πανάκριβα SUV και αρκετά ηλεκτρικά. Οι δυνάμεις δεν μπόρεσαν να περιορίσουν τη φωτιά, καθώς οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που εξοπλίζουν τα EV αναφλέγονταν συνεχώς και απαιτούνταν εξειδικευμένος εξοπλισμός για την κατάσβεση, όπως είχε αναφέρει λιμενικός προ ολίγων ημερών στο πρακτορείο Reuters.

navio2

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα σωστικά συνεργεία και τα ειδικά ρυμουλκά έδιναν μάχη με τα κύματα για να σώσουν το πλοίο. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας διαχείρισης του Felicity Ace, Pat Adamson, είπε πως ο καιρός ήταν πολύ άσχημος και δεν μπορούσαν να το ρυμουλκήσουν. Τελικά χάθηκε για πάντα.  

Διαβάστε επίσης: Εκατοντάδες ολοκαίνουρια αυτοκίνητα έγιναν παγάκια πριν καν φτάσουν στους ιδιοκτήτες τους [Video]

Το ευτύχημα είναι πως κανένα από τα 22 μέλη του πληρώματος του δεν έπαθε το παραμικρό. Από την πρώτη στιγμή μεταφέρθηκαν με ασφάλεια εκτός του φορτηγού πλοίου.

πηγή: www.roadandtrack.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...