Τεράστια η ζημιά στο πλοίο που φλέγεται με τα αυτοκίνητα του ομίλου Volkswagen

Το κόστος για τον όμιλο VW υπολογίζεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Εξετάζεται το ενδεχόμενο η φωτιά να ξεκίνησε από τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων.

  • -
  • -

Το Felicity Ace με σημαία του Παναμά φλέγεται ακόμη ανοικτά από τις Αζόρες. Το πλοίο παραμένει σταθερό και οι δυνάμεις του Λιμενικού και της πυροσβεστικής της Πορτογαλίας, κάνουν αγωνιώδεις προσπάθειες προκειμένου να αποφευχθεί η ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή, πριν το μεταφέρουν με ασφάλεια.

Σύμφωνα με ένα email που διέρρευσε από τη Volkswagen USA προς τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, στο πλοίο υπάρχουν 3.965 αυτοκίνητα των μαρκών VW, Porsche, Audi και Lamborghini. Μια ανάλυση του Russell Group, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, υποστηρίζει ότι η συνολική αξία όλων των εμπορευμάτων στο πλοίο εκτιμάται στα 438 εκατ. δολάρια.

ship fire1

Το φορτίο πιθανότατα έχει καταστραφεί ολοσχερώς με βάση τους αναλυτές του Russell Group, με τη ζημιά για τις VW, Porsche, Audi και Lamborghini να είναι τεράστια.

Ορισμένα από τα οχήματα είναι ηλεκτρικά, οπότε δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να ξεκίνησε από ένα από αυτά. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αυτήν τη στιγμή ποια είναι η αιτία της πρόκλησης. Ωστόσο, το μόνο βέβαιο είναι πως οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που εξοπλίζουν τα EV αναφλέγονται συνεχώς και απαιτείται εξειδικευμένος εξοπλισμός για την κατάσβεση, όπως ανέφερε λιμενικός στο πρακτορείο Reuters.

ship fire2

Τα τρέχοντα συστήματα κατάσβεσης δεν επαρκούν για να περιοριστεί η φωτιά, οπότε μετά τα δύο μεγάλα ρυμουλκά που έφτασαν από το Γιβραλτάρ για υποστήριξη, πλησιάζει ένα ακόμη σκάφος από το Ρότερνταμ με ειδικό πυροσβεστικό εξοπλισμό για να συνδράμει στην επιχείρηση.

Δείτε ακόμη: Εικόνες φρίκης στα γκαράζ του Norman Atlantic

Τα 22 μέλη του πληρώματος του Felicity Ace έχουν μεταφερθεί από την πρώτη στιγμή με ασφάλεια εκτός του φορτηγού πλοίου.

Πηγές: gcaptain.com - safety4sea.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...