Νέο μικρό ηλεκτρικό από τη Skoda με τιμή κάτω από 19.000 ευρώ

Η τσεχική μάρκα ετοιμάζει ένα ολοκαίνουριο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μοντέρνα χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα ελκυστική τιμή.

  • -
  • -

Ακολουθώντας τα χνάρια της Volkswagen με την επιλογή του ID.LIFE, η Skoda έχει στα σκαριά το αντίστοιχο μικρό αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα. Το αστικών προδιαγραφών αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα MEB και ουσιαστικά θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Citigo-e iV.

Ο επικεφαλής της τσεχικής εταιρείας, Thomas Schäfer, επιβεβαίωσε την έλευση του μοντέλου, δηλώνοντας: «Σύντομα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις, αλλά να είστε βέβαιοι ότι το αυτοκίνητο θα διαφοροποιείται αισθητικά από τις αντίστοιχες προτάσεις του ομίλου. Πρόκειται για μια όμορφη ιδέα που ταιριάζει ιδανικά στο προφίλ της φίρμας».

Το νέο μοντέλο της Skoda θα το δούμε στην αγορά μετά το VW ID.LIFE, το λανσάρισμα του οποίου έχει προγραμματιστεί για το 2025. Οι διαστάσεις του θα είναι ίδιες με αυτές του μικρού γερμανικού EV, με το μήκος να ξεπερνά οριακά τα 4 μέτρα.

Διαβάστε επίσης: Τι αλλάζει στο Skoda Enyaq iV του 2022

Όμοιες θα είναι και οι προδιαγραφές, όχι όμως και η σχεδιαστική φιλοσοφία. Η Skoda θέλει να προσφέρει στους οδηγούς κάτι διαφορετικό από πλευράς design, όπως έπραξε και στην περίπτωση του μεγαλύτερου Enyaq.

Όσο για το κόστος αγοράς, είναι βέβαιο πως θα κυμαίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με αυτό του προάγγελου του ID.2. Οπότε δεν αποκλείεται η βασική έκδοση να ξεκινά ακόμη και κάτω από τα 19.000, ίσως και τα 18.000 ευρώ.

Πηγή: Autocar

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...