Volkswagen ID.LIFE: Πόσο θα κοστίζει το νέο, μικρό ηλεκτρικό;

Στόχος της Volkswagen με το νέο ID.LIFE είναι να προσφέρει στους οδηγούς ένα σχετικά φθηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, φτιαγμένο με βιώσιμα υλικά.

  • -
  • -

To ΙD. LIFE δεν είναι απλά ένα ακόμη ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen, αλλά αυτό με το οποίο σκοπεύει να κάνει την ηλεκτροκίνηση πιο προσιτή στο ευρύ κοινό. Παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο, με την έκδοση παραγωγής να είναι έτοιμη σε περίπου 3 χρόνια.

id life1

Εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τον συνδυασμό αειφορίας και βιώσιμης κινητικότητας με τις ψηφιακές τεχνολογίες, με ένα ξεχωριστό design μπροστά από την εποχή του, που αναμφισβήτητα θα παραμείνει σύγχρονο για πολλά χρόνια. Το λανσάρισμά του έχει προγραμματιστεί για το 2025 και οι τιμές του θα κυμαίνονται ανάμεσα στις 20.000 και 25.000 ευρώ, ανάλογα με την έκδοση ισχύος και μπαταρίας.

id life2

Η αειφορία χαρακτηρίζει το ID. LIFE σε κάθε σημείο του. Το compact crossover όχι μόνο κινείται με μηδενικές τοπικές εκπομπές ρύπων χάρη στο ηλεκτρικό κινητήριο σύστημα, επιπρόσθετα είναι κατασκευασμένο από φυσικές πρώτες ύλες και ανακυκλωμένα υλικά. Συνδυάζει αρμονικά μοντέρνα σχεδιαστικά στοιχεία με παραδοσιακές φόρμες.

Στην Ελλάδα το νέο Volkswagen Taigo – Τιμή

Για παράδειγμα, τα υλικά για τις ιδιαίτερες επενδύσεις της οροφής και το μπροστινό τμήμα είναι από ανακυκλωμένες πλαστικές φιάλες. Μία από τις στρώσεις βαφής του αμαξώματος περιλαμβάνει ρινίσματα ξύλου ως φυσική χρωστική και έναν παράγοντα σκλήρυνσης οργανικής προέλευσης. Οργανικά έλαια, φυσική γόμμα και φλοιός ρυζιού είναι μερικές μόνο από τις φυσικές πρώτες ύλες για την κατασκευή των ελαστικών του μοντέλου. 

id life3

Το εσωτερικό ακολουθεί επίσης μία φιλοσοφία αειφορίας. Οι ξύλινες επενδύσεις χρησιμοποιούν φύλο από βιώσιμες δασικές φυτείες. Τα καθίσματα διαθέτουν Artverlours Eco καλύμματα, με μεγάλο ποσοστό χρήσης ανακυκλωμένων υλικών, που βασίζονται σε πρώτη ύλη που προκύπτει από ανακύκλωση πλαστικών απορριμμάτων.

id life4

Η Volkswagen θέλει να αυξήσει το ποσοστό των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της τουλάχιστον στο 70% των πωλήσεών της στην Ευρώπη και στο 50% των αντίστοιχων σε Βόρεια Αμερική και Κίνα, μέχρι το 2030. Με την επιθετική, φιλόδοξη στρατηγική της για την ηλεκτροκίνηση, στοχεύει ξεκάθαρα να καταστεί ξεκάθαρα η πρώτη επιλογή για τη βιώσιμη κινητικότητα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...