Τι αλλάζει στο Skoda Enyaq iV του 2022;

Ταχύτερη φόρτιση, αναβαθμισμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και καλύτερη διαχείριση των μπαταριών είναι μερικές από τις αλλαγές.

  • -
  • -

Πριν από μερικές εβδομάδες, η Skoda αποκάλυψε την Coupe εκδοχή του Enyaq iV. Κάποιες από τις διαφορές-βελτιώσεις που εντοπίσαμε στο νέο μοντέλο της τσέχικης εταιρείας, θα είναι ήδη διαθέσιμες και στο υπάρχον Enyaq. Η σημαντικότερη αναβάθμιση αφορά το σύστημα φόρτισης. Η έκδοση iV 60 που συναντάμε στη βάση της γκάμας θα μπορεί να φορτιστεί πλέον σε ταχύτητες που αγγίζουν τα 120 kW, ενώ αυτή του iV 80 έχει αυξηθεί από τα 125 στα 135 kW. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι το iV 80 σε αντίστοιχο ταχυφορτιστή DC θα μπορεί να ανακτήσει το 80% της μπαταρίας του σε 29 λεπτά, αντί για 38.

Δείτε ακόμα: Δοκιμάζουμε το Skoda Enyaq iV 60 [+video]

Ακόμα, για την καλύτερη φροντίδα της μπαταρίας, η Skoda ενσωμάτωσε μία νέα λειτουργία που είναι ελεγχόμενη από το σύστημα πολυμέσων του αυτοκινήτου, όπου ένα νέο σύστημα φροντίζει να διατηρεί ιδανική τη θερμοκρασία της μπαταρίας πριν τη φόρτιση. Σύμφωνα με την τσέχικη εταιρεία, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση της διάρκειας ζωής των μπαταριών.

Μία ακόμα ενδιαφέρουσα αλλαγή, την οποία όμως συναντάμε αποκλειστικά στο τετρακίνητο Enyaq iV 80x με τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ, είναι το νέο «Traction Mode». Η Skoda υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο σύστημα διαχειρίζεται αυτόματα το ποσοστό της ροπής που μοιράζεται ανάμεσα στους δύο άξονες, βελτιστοποιώντας την πρόσφυση σε γλιστερές επιφάνειες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...