Πώς οδηγείται μια BMW M4 διασκευασμένη για ΑμεΑ; [in-car video]

Ένας άνδρας με… έρωτα για την οδήγηση μετέτρεψε μια νέα BMW M4 Competition σε αναπηρική, για να μπορεί να την οδηγεί μόνο με τα χέρια του.

  • -
  • -

Τα σπορ αυτοκίνητα συγκινούν όλους τους οπαδούς της αυτοκίνησης, ανεξάρτητα με τη σωματική τους ικανότητα. Ένας άνδρας που έχει αναπηρία στα πόδια αγόρασε μια BMW M4 και της πρόσθεσε ειδικά χειριστήρια, ώστε να ελέγχει το φρένο και το γκάζι με το αριστερό του χέρι. Ένας μοχλός κάτω από το τιμόνι παίρνει τη θέση των πεντάλ και του επιτρέπει να την οδηγεί κανονικά, απολαμβάνοντας τις επιδόσεις που προσφέρει το γερμανικό μοντέλο.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε τη BMW M4 Competition 

Μάλιστα πρόκειται για την έκδοση Competition με τον εξακύλινδρο σε σειρά τούρμπο κινητήρα των 3.0 λίτρων να αποδίδει 510 ίππους. Συνδυάζεται με την τετρακίνηση M xDrive η οποία κατανέμει τη ροπή και στους τέσσερις τροχούς, όμως επιλεκτικά, μπορεί να τη στείλει αποκλειστικά στον πίσω άξονα απεμπλέκοντας το εμπρός διαφορικό για να χαρεί ο οδηγός τις αρετές της πίσω κίνησης. Ο άνδρας από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ φαίνεται να απολαμβάνει πολύ το αυτοκίνητό του και ευτυχώς, οι σύγχρονες τεχνολογίες επιτρέπουν σε όλους να χαίρονται ένα τόσο ποθητό αυτοκίνητο.

Ωστόσο η M4 Competition δεν είναι το μοναδικό σπορ μοντέλο που έχει στην κατοχή του. Οδηγεί και μια μαύρη BMW M3 E92, η τελευταία ατμοσφαιρική M3 με τον συγκλονιστικό S65, τον V8 των 4.0 λίτρων κάτω από το καπό της. Από ότι φαίνεται, πρόκειται για έναν φανατικό οπαδό των BMW M. Με τα απαραίτητα χειριστήρια χεριού μπορεί να τις απολαμβάνει όποτε και όπως θέλει, οπότε εμείς δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε καλές βόλτες!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...