4 τετρακίνητα και ισχυρά ηλεκτρικά SUV

Πανίσχυρα, με «εκρηκτικές» επιδόσεις, μεγάλη αυτονομία και τετρακίνηση για δυνατές συγκινήσεις ακόμη και σε οδοστρώματα με περιορισμένη πρόσφυση.

  • -
  • -

Οι επιλογές στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες. Οι κατασκευαστές προσφέρουν εξαιρετικά μοντέλα από την κατηγορία των supermini έως τα μεγάλα SUV και τα premium sport sedan, καλύπτοντας σε σημαντικό ποσοστό τις απαιτήσεις των υποψηφίων αγοραστών.

Για την πλειονότητα των καταναλωτών στη χώρα μας τα compact ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι τα πιο δημοφιλή. Ορισμένοι ωστόσο επιθυμούν να πληρώσουν παραπάνω για να αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό SUV, που να μην έχει μόνο το στυλ και το μέγεθος των μοντέλων του είδους, αλλά να διαθέτει σύστημα τετρακίνησης, δύναμη, επιδόσεις και υψηλά επίπεδα άνεσης.

Στην παρακάτω λίστα, συγκεντρώσαμε 4 τέτοια μοντέλα, από την κατηγορία των SUV/crossover. Προσφέρουν τετρακίνηση και ισχύ που ξεπερνά τους 300 ίππους, ενώ το κόστος τους ξεκινά από τα 57.000€.

Κia EV6 Long Range AWD

Με βάση τις παραπάνω προδιαγραφές είναι το πιο φθηνό μοντέλο της αγοράς. Στην έκδοση Long Range AWD το EV6 κοστίζει 56.990 ευρώ, προβάλλοντας την εμπνευσμένη εμφάνιση, τις έξυπνες λειτουργίες, την πανοραμική ψηφιακή εικόνα στο εσωτερικό χάρη στις δύο καμπύλες οθόνες 12,3 ιντσών και την ξεκούραστη διαμονή. Η μπαταρία των 77,4 kWh εξασφαλίζει αυτονομία 484 km και η ισχύς των 325 ίππων των ηλεκτρικών μοτέρ εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 5,2 sec. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 185 km/h. Σημαντικό είναι ότι το κορεατικό crossover έχει ικανότητα ρυμούλκησης 1.600 kg.

Διάβαστε τις εντυπώσεις μας και δείτε το video της έκδοσης Long Range RWD.

Volvo XC40 Recharge

Αν θέλετε ένα μαζεμένο σε διαστάσεις SUV με περίσσια δύναμης, βρήκατε το αυτοκίνητό σας. Οι 408 ίπποι και τα 660 Nm φροντίζουν για πραγματικά εκπληκτικές επιταχύνσεις. Παρά τα 2.200 kg που δείχνει η ζυγαριά, το XC40 Recharge ξεπετάγεται εμπρός σαν καθαρόαιμο sportcar με τα πρώτα 100 km/h από στάση να επιτυγχάνονται σε μόλις 4,9 sec. Με την μπαταρία χωρητικότητας 78 kWh μπορείτε να κινηθείτε έως 418 km πριν αναζητήσετε τον επόμενο σταθμό φόρτισης. Όσο για την τιμή, διαμορφώνεται στα 58.019 ευρώ.

Διαβάστε εδώ τη δοκιμή του

Tesla Model Y Long Range

Το αυτοκίνητο που προβάλλει το lifestyle και τις high tech τεχνολογίες. Ένα crossover/SUV γεμάτο χαρίσματα, με αξιοσημείωτα επίπεδα άνεσης – το πορτμπαγκάζ ανέρχεται στα 854 lt – μίνιμαλ σαλόνι στο οποίο δεσπόζει η οθόνη 15 ιντσών και πλειάδα συστημάτων για την ψυχαγωγία και την ενημέρωση οδηγού και επιβατών.

Οι δύο ηλεκτροκινητήρες των 351 ίππων κάνουν τις ευθείες να χάνονται, η τελική είναι αξιοθαύμαστη για ηλεκτρικό (217 km/h) και η μπαταρία των 75 kWh με βάση τις μετρήσεις της Tesla παρέχει έως και 507 km αυτονομίας. Για να αποκτήσετε το Model Y Long Range και να φορτίζετε σε Supercharger φορτιστές πρέπει να εκταμιεύσετε το ποσό των 60.990 ευρώ.

Δείτε εδώ τη δοκιμή μας

Mustang Μach-E Extended Range AWD

Το πιο ακριβό από όλα, αλλά και το πιο οδηγοκεντρικό. Ένα SUV με σπορ προσανατολισμό, που κινείται με άψογη ακρίβεια σε κάθε οδόστρωμα, διεγείρει τις αισθήσεις στις στροφές και πατάει με σταθερότητα.

Το διπλό μοτέρ εμπρός – πίσω με τους 351 ίππους και τα 580 Nm ροπής υπόσχεται μοναδικές συγκινήσεις. Η αυτονομία αγγίζει τα 540 km λόγω της μεγάλης μπαταρίας των 98 kWh και η οθόνη 15,5 ιντσών αποτελεί το επίκεντρο του διασυνδεδεμένου συστήματος Ford SYNC. Όσο για την τιμή της top class έκδοσης Extended Range AWD του Mach-E, ορίζεται στα 66.836 ευρώ.

Διαβάστε εδώ τη δοκιμή μας

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...