Οδηγούσε ανενόχλητος χωρίς δίπλωμα... 70 χρόνια!

Πόσες είναι οι πιθανότητες να οδηγείτε χωρίς δίπλωμα για 70 χρόνια χωρίς να σας πάρει ποτέ χαμπάρι η αστυνομία;

  • -
  • -

Δεν είχε ούτε άδεια οδήγησης, ούτε ασφάλεια στο αυτοκίνητό του. Κι όμως ένας άντρας από το Bulwell του Ηνωμένου Βασιλείου, κινούνταν κανονικά για περισσότερα από 70 χρόνια, ξεφεύγοντας συνεχώς από τον νόμο.

Η αστυνομία του Highbury Vale τον εντόπισε μόλις πρόσφατα. Όχι σε κάποιον τυπικό έλεγχο όμως, ούτε γιατί ενεπλάκη σε ατύχημα. Προέκυψε τυχαία μέσω της τεχνολογίας και συγκεκριμένα όταν τον κατέγραψε κάμερα κοντά στην επιχείρηση Tesco Extra, οπού επρόκειτο να παρκάρει. Όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο και έκαναν έλεγχο, δεν πίστευαν στα μάτια τους. Το όχημά του, ένα MINI One ήταν ανασφάλιστο και στο σύστημα ελέγχου φαινόταν πως ο 84χρονος δεν είχε πάρει ποτέ δίπλωμα οδήγησης.

Πώς μπορείς να χάσεις το δίπλωμα οδήγησης για 3 χρόνια;

Ο ίδιος ανέφερε πως οδηγούσε από 12 ετών. Δεν πήγε ποτέ να δώσει εξετάσεις για να λάβει άδεια, δεν είχε ασφαλίσει ποτέ κανένα από τα αυτοκίνητα που απέκτησε όλα αυτά τα χρόνια και δεν είχε εμπλακεί καν σε μικροατύχημα.

Όπως καταλαβαίνετε δεν πλήρωσε ποτέ τέλη κυκλοφορίας. Η αστυνομία δημοσιοποίησε το απίστευτο συμβάν στο λογαριασμό της στο Facebook, δηλώνοντας: «Ευτυχώς δεν ενεπλάκη ποτέ σε ατύχημα και δεν προκάλεσε κανένα τραυματισμό». Στην ανάρτηση δεν αναφέρεται τι είδους ποινή αντιμετωπίζει και το πρόστιμο που θα του επιβληθεί, παρά μόνο ότι το μπλε MINI κατασχέθηκε επί τόπου, όπως ορίζει ο νόμος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...