Ποια BMW πληρώνει για φόρους στην Ελλάδα... 101.000 ευρώ;

Με τόσα χρήματα που θα δώσει ο πελάτης για τους φόρους θα μπορούσε να αγοράσει ακόμη και σπίτι.

  • -
  • -

Η φορολογία στην Ελλάδα περιγράφεται ως αβάσταχτη. Ειδικά στα αυτοκίνητα με μεγάλη αρχική αξία και υψηλές εκπομπές CO2, οι φόροι είναι υπέρογκοι. Το φορολογικό σύστημα στη χώρα μας έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να στρέφει τους υποψηφίους αγοραστές σε ηλεκτροκίνητα ή υβριδικά οχήματα.

Αυτοί, οι ολίγοι, που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα επιβατικό όχημα με παραδοσιακό κινητήρα εσωτερικής καύσης, καλούνται να πληρώσουν τεράστιους δασμούς, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις προκαλούν πραγματικά ζάλη.

m5 cs foroi1

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η BMW M5 Competition Sport. Με βάση τον τιμοκατάλογο της ελληνικής αντιπροσωπείας της BMW, το ονειρικό αυτό sport sedan με την εκπληκτική ισχύ των 635 ίππων, προ φόρων τιμολογείται στα 152.040,98 ευρώ.

Αν συνυπολογιστούν όλοι οι φόροι, συμπεριλαμβανομένου του τέλους ταξινόμησης και του φόρου προστιθέμενης αξίας, η τελική τιμή εκτοξεύεται στα 253.200 ευρώ. Με απλά λόγια, ο πελάτης που θα θελήσει να αγοράσει την M5 CS θα δώσει μόνο για φόρους το ποσό των 101.159 ευρώ.

m5 cs foroi2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΣ BMW M4 COMPETITION

Βέβαια, όποιος έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τα χρήματα για να κάνει δική του την M5 CS θα την απολαύσει όσο λίγα αυτοκίνητα. Οι επιδόσεις αυτού του τετράτροχου είναι ισάξιες των supercars. Ο V8 4.4 twin turbo κινητήρας αποδίδει την εκπληκτική ισχύ των 635 ίππων και 750 Nm ροπής, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση να επιτυγχάνονται σε 2,9 δευτερόλεπτα και τη βελόνα του κοντέρ να τερματίζει στα 306 χλμ./ώρα.

m5 cs foroi3

Η δύναμη αυτής της BMW είναι τρομερή. Γι΄αυτό και τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας. Φυσικά, εξοπλίζεται με κάθε λογής σύστημα και τεχνολογίας, φέρει τετρακίνηση M xDrive, προσαρμοζόμενα αμορτισέρ, πανίσχυρα φρένα και τρία προγράμματα οδήγησης (4WD, AWD Sport και 2WD). Όσο για τα ελαστικά, είναι αγωνιστικού τύπου Pirelli P Zero Corsa.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...