Δείτε αυτόν τον οδηγό να πιάνει τα 414 km/h σε δημόσιο δρόμο [video]

Έβγαλε τη νέα του Bugatti Chiron για μια βόλτα, προσπερνώντας τα υπόλοιπα αυτοκίνητα σαν σίφουνας.

  • -
  • -

Ο Radim Passer είναι λάτρης των μοντέλων της Bugatti και προφανώς της ταχύτητας. Παρότι διανύει το 58ο έτος της ηλικίας του, δεν διστάζει να κινηθεί σε πολύ υψηλές ταχύτητες στον δημόσιο δρόμο. Βέβαια, δεν το πράττει όπου κι όπου, αλλά σε συγκεκριμένα κομμάτια της Autobahn, όπου τα όρια ταχύτητας είναι ελεύθερα.

chiron speed1

Ακόμη κι έτσι ωστόσο, θέτει σε πολύ υψηλό κίνδυνο τη ζωή του και κυρίως τους υπόλοιπους οδηγούς. Αυτό όμως είναι ένα άλλο θέμα, που απασχολεί τους νομοθέτες και τον οργανισμό οδικής ασφάλειας στη Γερμανία.

Ο κύριος Passer λοιπόν, το 2015 είχε αναπτύξει ταχύτητα 402,5 km/h με μια Veyron στον αυτοκινητόδρομο Α2 της Autobahn, κοντά στο Wittenberg, κάνοντας ένα άτυπο ρεκόρ. Τρία χρόνια αργότερα, ο Τσέχος επιχειρηματίας παρέλαβε τη Chiron, το γαλλικό αριστούργημα των 1.500 ίππων. Αφού έκανε ορισμένα τεστ με το hypercar και πήρε την έγκριση ικανότητας από το εργοστάσιο στο Molsheim, ο Τσέχος επιχειρηματίας αποφάσισε να συντρίψει το δικό του ρεκόρ ταχύτητας.


chiron speed2

Επέστρεψε στο ίδιο κομμάτι της Autobahn μόλις πρόσφατα, προσευχήθηκε στον Ύψιστο για να τον προστατεύσει αν συμβεί το οτιδήποτε και βγήκε στον αυτοκινητόδρομο. Το έκανε αχάραγα, την ώρα που οι περισσότεροι κοιμούνται.

Δες τι χρειάστηκε η Bugatti Chiron SS για να πιάσει 439 km/h με ασφάλεια

Επιτάχυνε σταδιακά. Η βελόνα του κοντέρ ανέβηκε με καταιγιστικό ρυθμό από τα 100 στα 200 km/h, στη συνέχεια συναντήθηκε με τα 300 km/h προσπερνώντας σαν πύραυλος τα υπόλοιπα οχήματα και λίγο αργότερα έπιασε τα 400. Τα ελαστικά τρίβονταν στην τραχιά άσφαλτο σαν σφουγγάρι, αλλά ο Τσέχος δεν άφηνε το πόδι από το γκάζι. Τελικά, η Chiron έφτασε έως τα 414 km/h με την πολυμελή ομάδα του κυρίου Passer να υποστηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τον επίδοξο πρωταγωνιστή της ματαιοδοξίας των social media.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...