Άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες σε τρέιλερ και μπαγκαζιέρες: Νέα παράταση

Με δικές τους πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας θα βγουν στο δρόμο τα ρυμουλκούμενα οχήματα, όμως η ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου παρατείνεται μέχρι νεοτέρας.

  • -
  • -

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωρά σε μια αλλαγή στο κομμάτι των ρυμουλκούμενων οχημάτων, τη μεγαλύτερη που έχουμε δει ποτέ στο συγκεκριμένο τομέα. Τα ρυμουλκούμενα οχήματα θα αποκτήσουν αυτόνομη άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες, με αποτέλεσμα να μπορούν να ρυμουλκούνται από κάθε όχημα που διαθέτει τις απαιτούμενες προδιαγραφές, και όχι μόνο από ένα συγκεκριμένο όχημα.

Η προθεσμία για την εφαρμογή της νέας διάταξης είχε οριστεί αρχικά για τις 18 Οκτωβρίου της χρονιάς που διανύουμε. Στη συνέχεια, πήρε παράταση δύο μηνών, μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, ενώ σήμερα παρατείνεται εκ νέου, για άγνωστη ημερομηνία, με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου

«Στο πλαίσιο αναβάθμισης του πληροφοριακού συστήματος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, εντάσσεται στη νέα σύγχρονη μηχανογραφική εφαρμογή και η διαδικασία χορήγησης άδειας και πινακίδων αριθμού κυκλοφορίας έλξης οχημάτων κατηγορίας «Ο» (ελαφρά ρυμουλκούμενα οχήματα).

Ως εκ τούτου, μετακυλίεται η ημερομηνία εφαρμογής της απόφασης Αριθ. 292015 (ΦΕΚ4966 Β 27/10/21), η ισχύς της οποίας άρχιζε την 18-12- 2021. Η οριστική ημερομηνία εφαρμογής της σχετικής απόφασης θα καθοριστεί από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Μεταφορές,  κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Δείτε ακόμη Αυτοκίνητα με κοτσαδόρο: Τι χρειάζεται στο ΚΤΕΟ

Συγχρόνως, στο χρονικό αυτό διάστημα θα μελετηθεί η δυνατότητα χορήγησης αδειών κυκλοφορίας και πινακίδων με τη διαδικασία που περιγράφεται στην αριθ. 292015/2021 απόφαση (βεβαίωση μηχανολόγου) και σε όσα ρυμουλκούμενα δεν είχαν χορηγηθεί σημειώματα έλξης (ιδιοκατασκευές, ρυμουλκούμενα χωρίς έγκριση τύπου) με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η περαιτέρω κυκλοφορία τους».

Για ποιους ισχύει

Όλα τα ρυμουλκούμενα οχήματα, χωρίς καμία εξαίρεση, θα πρέπει να βγάλουν πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας με τη λήξη της προθεσμίας, όταν αυτή ανακοινωθεί. Είτε αφορά απλό τρέιλερ-μπαγκαζιέρα, είτε μεταφοράς σκάφους, αγωνιστικών αυτοκινήτων-δικύκλων, θα πρέπει να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία για να κυκλοφορούν στο δρόμο. Με την έγκριση των ρυμουλκούμενων από το υπουργείο, θα μπει τέλος στις επικίνδυνες ιδιοκατασκευές που συχνά βλέπουμε να κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...