Δείτε σχολικό λεωφορείο να κάνει τεστ ταράνδου (video)

Μεταφέροντας καθημερινά τόσα παιδιά, τα σχολικά λεωφορεία απαιτείται να παρέχουν τα μέγιστα επίπεδα ασφάλειας.

  • -
  • -

Πολλά επιβατικά αυτοκίνητα αποτυγχάνουν στο φημισμένο «moose test», το οποίο στα ελληνικά μεταφράζεται ως «τεστ ταράνδου». Οι απότομοι ελιγμοί ανάμεσα σε κώνους δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και γι΄αυτό αρκετές φορές βλέπουμε κορίνες να πετάγονται δεξιά και αριστερά και τα οχήματα να αδυνατούν να περάσουν τη δοκιμασία.

Στην περίπτωση μεγαλύτερων οχημάτων, όπως σε σχολικά λεωφορεία, οι έντονες κλίσεις του αμαξώματος θεωρούνται δεδομένες λόγω του όγκου και του βάρους. Με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, όπως του προηγμένου Ηλεκτρονικού Συστήματος Ελέγχου Ευστάθειας (ESC) της Motiv Power Systems, οι ελιγμοί μπορούν να πραγματοποιηθούν με εξαιρετική αποτελεσματικότητα.

Στο παρακάτω video, βλέπουμε ένα σχολικό να ελίσσεται με εκπληκτικό τρόπο ανάμεσα στους κώνους, διατηρώντας σταθερή πορεία και προφυλάσσοντας κατ΄επέκταση τα παιδιά σε περίπτωση που απαιτηθεί σε ρεαλιστικές συνθήκες.

Το νέο ESC της Motiv Power βοηθά πραγματικά τον οδηγό στους απότομους ελιγμούς, σταθεροποιώντας το βαρύ όχημα και αποσοβώντας τον κίνδυνο ανατροπής ή απώλειας πρόσφυσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...