Hyundai Ioniq 6: Τα βρήκε δύσκολα στο τεστ αποφυγής ταράνδου [Video]

Η μαλακή ρύθμιση στην ανάρτηση και τα ελαστικά που έχει επιλέξει η Hyundai μάλλον δεν βοήθησαν το ηλεκτρικό sedan.

  • -
  • -

Η Hyundai έχει καταφέρει ήδη να χτίσει μία αξιοθαύμαστη εικόνα στον χώρο των ηλεκτρικών, με τα μοντέλα της να προσφέρουν κορυφαία χαρακτηριστικά και απόδοση συγκριτικά με τον ανταγωνισμό. Το Ioniq 5 ήταν το πρώτο αποκλειστικά ηλεκτρικό μοντέλο της κορεατικής μάρκας, ενώ το Ioniq 6 είναι αυτό που ακολουθεί στα χνάρια του crossover, φέροντας μία ακόμη πιο πολυτελή εικόνα. Ήδη έχει κερδίσει πληθώρα βραβείων, αλλά τα πράγματα δεν ήταν και τόσο αισιόδοξα στο τεστ αποφυγής ταράνδου, όπως θα δείτε και παρακάτω.

Να θυμίσουμε πως το Ioniq 5 είχε καταφέρει μία πολύ καλή απόδοση στην ίδια δοκιμασία κι ας ανήκει στην crossover κατηγορία, κάτι που σημαίνει πως το Ioniq 6 είχε όλα τα εφόδια για να κερδίσει μία καλή βαθμολογία. Αλλά η πραγματικότητα όπως δείχνει και το video δεν ήταν αυτή. Ενώ το Ioniq 5 είχε καταφέρει να ολοκληρώσει με επιτυχία την δοκιμασία με ταχύτητα εισόδου που έφτανε τα 80 km/h, το Ioniq 6 δεν ξεπέρασε τα 72 km/h.

Αρκετά μεγάλη διαφορά την οποία οι άνθρωποι του km77 που πραγματοποίησε το τεστ αποδίδουν σε διάφορους παράγοντες. Πρώτοι και βασικότεροι είναι η ανάρτηση και τα φρένα. Αν και ο συνδυασμός γονάτων McPherson εμπρός και πολλαπλών συνδέσμων πίσω αποτελεί μία αποδεδειγμένα επιτυχημένη συνταγή, η αρκετά μαλακή ρύθμιση δεν βοήθησε στις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης. Εν συνεχεία, τα ελαστικά τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο σε δοκιμασίες όπως αυτή ίσως και να μην ήταν και τα καλύτερα που θα μπορούσε να επιλέξει η Hyundai σύμφωνα με τον άνθρωπο που βρισκόταν πίσω από το τιμόνι.

Τέλος, ακόμη ένα χαρακτηριστικό που επηρεάζει την συμπεριφορά του οχήματος σε τέτοιες περιπτώσεις είναι και το σύστημα ανάκτησης. Όσο πιο έντονη είναι η επέμβαση του με το σήκωμα του ποδιού από το γκάζι, τόσο περισσότερο διαταράσσει την ισορροπία του οχήματος. Να αναφέρουμε πως το αυτοκίνητο που πραγματοποίησε το τεστ εξοπλιζόταν με έναν ηλεκτροκινητήρα 229 ίππων τοποθετημένο στον πίσω άξονα και μπαταρία 77,4 kWh.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...