Πόσο ασφαλές είναι το Cupra Born στην αλλαγή λωρίδας; [video]

Τον… σκότωσε τον τάρανδο ή κατάφερε να περάσει με επιτυχία από το -κλασικό πλέον- τεστ; Δείτε τα αποτελέσματα του Cupra Born.

  • -
  • -

Το πολύ δημοφιλές τεστ αποφυγής ταράνδου υποβάλλει τα αυτοκίνητα σε μια ενδιαφέρουσα δοκιμασία. Όσο πιο γρήγορα περάσει το όχημα από την ειδικά διαμορφωμένη πίστα χωρίς να χτυπήσει κανέναν κώνο, τόσο το καλύτερο, ενώ οι δοκιμαστές μπορούν να βγάλουν συμπέρασμα για πολλά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, αφού δείχνει πόσο εύκολα αλλάζει κατεύθυνση, πόσο δύσκολο είναι να το κρατήσεις στην πορεία που θες και -κυρίως- πόσο καλά λειτουργούν τα ηλεκτρονικά του.

Πώς συμπεριφέρεται το Cupra Born στο moose test;

Φυσικά το τεστ δεν είναι η… βίβλος και δείχνει συγκεκριμένα πράγματα, καθώς γίνεται σε συγκεκριμένες συνθήκες. Δεν αποτελεί ενδεικτικό για το πόσο καλά στρίβει ή πόσο καλή οδική συμπεριφορά έχει, δηλαδή. Το Cupra Born είναι ένα νέο και πολλά υποσχόμενο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο. Από το τεστ αποφυγής ταράνδου βλέπουμε ότι το σχετικά μεγάλο βάρος του (περίπου 1.800 κιλά) ελέγχεται σωστά από την ανάρτηση με πολύ μικρές, ανεπαίσθητες αναπηδήσεις, το σύστημα διεύθυνσης βοηθά τον οδηγό να το διατηρήσει εντός πορείας και τα ηλεκτρονικά επιλέγουν ορθώς τους τροχούς που πρέπει να δράσουν.

Το Hyundai Ioniq 5 «έβαλε τα γυαλιά» σε πολλά σπορ μοντέλα στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το αυτοκίνητο της δοκιμασίας εφοδιάζεται με ελαστικά Bridgestone Turanza Eco στη στάνταρ για αυτή την έκδοση διάσταση των 215/45 και ζάντες 20 ιντσών. Έχει τη συμβατική ανάρτηση και όχι την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη και κινείται μέσω των πίσω τροχών, από έναν ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων, ο οποίος με τη σειρά του αντλεί ενέργεια από μπαταρία των 58 kWh. Η μέγιστη ταχύτητα που κατάφερε να περάσει με επιτυχία το τεστ ήταν τα 75 km/h. Στις υψηλότερες ταχύτητες το Cupra Born ήταν και πάλι ελεγχόμενο όμως η υποστροφή δεν του επέτρεπε να περάσει από την πίστα χωρίς να χτυπήσει κανέναν κώνο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...