Peugeot: Τέλος οι κινητήρες βενζίνης και diesel στην Ευρώπη το 2030

Σε περίπου οκτώ χρόνια, η γαλλική φίρμα θα προσφέρει στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

  • -
  • -

Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης οδεύουν ολοταχώς προς την πλήρη κατάργησή τους. Από το 2030 και μετά ελάχιστες εταιρείες θα προσφέρουν αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης ή diesel. Ανάμεσα σε αυτές δεν θα βρίσκεται όμως η Peugeot.

Όπως δήλωσε στο Automotive News Europe, η επικεφαλής της γαλλικής φίρμας, Linda Jackson, ο όμιλος Stellantis εξηλεκτρίζεται πλήρως, με την Peugeot να λανσάρει από τις αρχές της επόμενης δεκαετίας μόνο ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

peugeot ev1

Στόχος της γαλλικής κατασκευάστριας εταιρείας, είναι να προλάβει τις εξελίξεις και να έχει προετοιμαστεί 100% για την επόμενη μέρα, μετά και την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επιβολή οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων έως το 2035.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Η κυρία Jackson ξεκαθάρισε ωστόσο, πως η μάρκα θα συνεχίσει την παραγωγή αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης για άλλες αγορές.

«Καθώς προχωράμε στις νέες πλατφόρμες STLA Small, Medium και Large, μέχρι το 2030 στην Ευρώπη όλα τα μοντέλα μας θα είναι ηλεκτρικά. Αλλά πρέπει βεβαιωθούμε ότι διατηρούμε τις προσφορές μοντέλων με εσωτερικής καύσης για τους διεθνείς πελάτες μας», είπε χαρακτηριστικά η CEO της Peugeot, στο Automotive News Europe.

peugeot ev2

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε πως, ορισμένα brand του oμίλου Stellantis, όπως οι DS, Alfa Romeo και Opel, θα προσφέρουν αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη νωρίτερα από την Peugeot και συγκεκριμένα από το 2026, το 2027 και το 2028, αντίστοιχα.

Αυτή την στιγμή, η γαλλική φίρμα έχει εξηλεκτριστεί σε ποσοστό 70%, με ορισμένα από τα best seller μοντέλα της γκάμας της, όπως τα 2008 και 208 να προσφέρονται και ως αμιγώς ηλεκτρικά και το 3008 έως plug-in hybrid. Όσο για το 308, από το 2023 θα διατίθεται μόνο ως BEV.

Η επόμενη μεγάλη κυκλοφορία είναι αυτή της επόμενης γενιάς του 3008. Το δημοφιλές SUV θα κατασκευαστεί σε πλήρη ηλεκτρική μορφή στο αναβαθμισμένο εργοστάσιο του Sochaux, χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν θα προσφέρεται και με βενζίνη ή ως PHEV.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...