Τίποτα δεν σταματά τη Hyundai στην Ευρώπη – Νέο ρεκόρ πωλήσεων

Η κορεατική μάρκα κυριαρχεί στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, με το Tuscon να ηγείται της επιτυχίας

  • -
  • -

Την ώρα που οι περισσότεροι κατασκευαστές αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω της έλλειψης ημιαγωγών (τσιπς), η Hyundai καταγράφει ρεκόρ πωλήσεων στη Γηραιά Ήπειρο.

hyundai eu sales1

Τα αποτελέσματα της εταιρείας είναι αξιοθαύμαστα, με τους αριθμούς να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Τον Οκτώβριο, η Hyundai είχε 43.629 ταξινομήσεις νέων οχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο, σημειώνοντας αύξηση 11% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2020, τη στιγμή που η αγορά στο σύνολό της εμφάνισε μείωση της τάξεως του -29,3%. Μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου, οι Κορεάτες είδαν τις πωλήσεις να αγγίζουν τις 427.015 μονάδες, αυξημένες κατά 22,7% σε σχέση με το περασμένο έτος.

Μάλιστα, σε Ισπανία και Γερμανία ήταν η No1 μάρκα τον μήνα που πέρασε, στην Ιταλία πέτυχε μερίδιο ρεκόρ και σε Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία, εμφάνισε πολύ μεγάλα ποσοστά παραδόσεων.

Παρά τις αρνητικές προβλέψεις των ειδικών σχετικά με τον χώρο του αυτοκινήτου στο σύνολο, η Hyundai επιδεικνύει εξαιρετική σταθερότητα όσον αφορά στη ζήτηση και κυρίως στη διαθεσιμότητα.

hyundai eu sales2

Η επιτυχία της Hyundai στην Ευρώπη, αποδίδεται διάφορους παράγοντες, με κυριότερους την θετική απήχηση του Ioniq 5, του πλήρως ηλεκτρικού μεσαίου CUV της εταιρείας, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο καθώς και του νέου Tuscon που αυτή τη στιγμή αποτελεί το δεύτερο αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην κατηγορία του.

Στην Ισπανία για παράδειγμα, το Tuscon ηγήθηκε της κατηγορίας C-SUV με 16.730 πωλήσεις το δεκάμηνο του έτους, σημειώνοντας αύξηση 82,8% από έτος σε έτος και αποτελώντας το δεύτερο μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...