Από ποια χώρα ξεκίνησε το λανσάρισμα του Toyota Aygo X και πόσο κοστίζει;

Το νέο αστικό crossover της Toyota διακρίνεται για το στυλ, τον πλούσιο εξοπλισμό και τον νεανικό του χαρακτήρα. Από πού άρχισε η εμπορική του πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά;

  • -
  • -

Η νέα εποχή για τα αυτοκίνητα πόλης της Toyota μόλις ξεκίνησε. Το Aygo X είναι το ιδανικό μοντέλο για να προβεί σε αυτή τη «στροφή» η ιαπωνική φίρμα, βασιζόμενο στην πλατφόρμα GA-B. Το αυτοκίνητο ξεκίνησε ήδη να διατίθεται στη Γερμανία, με τις τιμές του να ξεκινούν από τις 15.390€. Θα διατίθεται σε ποικιλία εκδόσεων εξοπλισμού, όμως ο κινητήρας είναι ένας.

Τρικύλινδρος, ατμοσφαιρικός, με 1.0 λίτρο χωρητικότητα και ισχύ στους 72 ίππους. Αποδίδει 93 Nm ροπής και μεταδίδει την κίνησή του στον εμπρός άξονα, μέσα από ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων των πέντε σχέσεων. Η Toyota δίνει την επιλογή συνδυασμού και με ένα αυτόματο σασμάν συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT).

Πλέον το Aygo X αποκτά μια περισσότερο lifestyle προσέγγιση στα αυτοκίνητα πόλης και όχι τόσο value for money χαρακτήρα, όπως διαθέτει το γνωστό μας Aygo. Στις κορυφαίες του εκδόσεις συναντάμε ατμοσφαιρικό φωτισμό, premium ηχοσύστημα της JBL, αυτόματο κλιματισμό, φιμέ κρύσταλλα πίσω, 18άρες ζάντες αλουμινίου, προβολείς LED, δερμάτινη επένδυση στο τιμόνι και το λεβιέ, ακόμη και βάση ασύρματης φόρτισης smartphone!

Ο σχεδιασμός του εσωτερικού άλλωστε, άλλαξε εντελώς και η κεντρική κονσόλα έχει ένα ευχάριστο, (περίπου) οβάλ σχήμα, που φιλοξενεί μια οθόνη αφής εννέα ιντσών για το σύστημα πολυμέσων. Εννοείται, ότι το τελευταίο υποστηρίζει Android Auto και Apple CarPlay, στοιχεία που θα εκτιμηθούν δεόντως από το νεανικό κοινό που στοχεύει το Toyota Aygo X. Η «ομπρέλα» ασφαλείας Toyota Safety Sense ολοκληρώνει την πληρότητα εξοπλισμού και στο κομμάτι της ενεργητικής ασφάλειας, αφού περιλαμβάνει όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης που πλαισιώνουν τον οδηγό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...