Απογείωση για τη Ferrari!

Η φημισμένη ιταλική φίρμα συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις όσον αφορά στις πωλήσεις, με τα ταμεία της εταιρείας να γεμίζουν με «ζεστό χρήμα»

  • -
  • -

Τίποτα δεν φαίνεται να πτοεί τη Ferrari. Στο Maranello, οι μηχανικοί, οι τεχνικοί και τα μέλη των υπολοίπων τμημάτων εργάζονται σε πυρετώδους ρυθμούς, καθώς η ζήτηση για τα εξωτικά supercar της μάρκας είναι εντυπωσιακή.

Μόνο το τρίτο τρίμηνο (Q3) του έτους, η εταιρεία παρέδωσε σε πελάτες ανά την υφήλιο 2.750 καινούρια αυτοκίνητα, καταγράφοντας αύξηση 18,9% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι και 11,2% σε σύγκριση με το 2019.

ferrari sales1

Τα μοντέλα που φέρουν οκτακύλινδρο κινητήρα, όπως οι F8 Tributo, SF90 Stradale, Roma και Portofino, ήταν τα πιο δημοφιλή, με την αύξηση να αγγίζει το 39,4%. Μεγαλύτερες αγορές για τη Ferrari παραμένουν αυτές τις Κίνας και των ΗΠΑ.

Από την αρχή του έτους οι πωλήσεις έχουν φθάσει τις 8.206 μονάδες, με τον CEO της Ferrari, Benedetto Vigna, να κάνει λόγο για εξαιρετικά αποτελέσματα και παραγγελιές που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Ο ισχυρός άνδρας του cavallino rampante, δήλωσε πως ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και περίσσια αυτοπεποίθηση, καθώς όπως όλα δείχνουν, η χρονιά θα κλείσει με ένα πολύ σπουδαίο ρεκόρ.

Όσον αφορά στα οικονομικά στοιχεία, τα έσοδα του τρίτου τριμήνου μόνο από πωλήσεις και ανταλλακτικά, τα έσοδα ανήλθαν στα 883 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη από χορηγίες, εμπορικά δικαιώματα και δραστηριότητες που σχετίζονται με το brand έφθασαν τα 95 εκατ. ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...