Δείτε και ακούστε το νέο Honda Type R στο Nurburgring (video)

Πλήρως καμουφλαρισμένο, αλλά με άκρως επιθετική εμφάνιση κι έναν ήχο που προδίδει την ισχύ του κινητήρα

  • -
  • -

Στο απόλυτο πεδίο δοκιμών, την περιβόητη πίστα του Nurburgring, εκεί όπου όλοι οι κατασκευαστές τεστάρουν τα αυτοκίνητα επιδόσεων, εθεάθη η νέα γενιά του Type R. Η Honda επισκέφθηκε την «Πράσινη Κόλαση» προκειμένου οι μηχανικοί να συγκεντρώσουν δεδομένα για το πλαίσιο, την ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης και να προβούν στις απαραίτητες ρυθμίσεις.

Πρώτες επίσημες εικόνες του νέου Honda Civic Type R

Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν το απόλυτο hot hatchback, ένα αυτοκίνητο με αυθεντικές σπορ προδιαγραφές. Παρά το βαρύ καμουφλάζ, η σιλουέτα του αμαξώματος, με το δυναμικό bodykit, την τεράστια πίσω πτέρυγα, τον διαχύτη, τους μεγαλύτερους προφυλακτήρες, τις τριπλές απολήξεις της εξάτμισης και τα επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα, είναι άκρως αποκαλυπτική.

honda type r-ring1

Όπως έχει γίνει γνωστό, το καινούριο Civic Type R πατά σε ειδικά εξελιγμένα ελαστικά της Michelin, φορά ζάντες ελαφρού κράματος και φρένα της Brembo. Όσον αφορά στον κινητήρα, αν και δεν επιβεβαιώνεται, λέγεται πως τροφοδοτείται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του 2.0 Turbo κινητήρα απόδοσης άνω των 320 ίππων και 400 Nm ροπής.

Η κίνηση μεταφέρεται στον εμπρός άξονα μέσω μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων. Ο ήχος του μηχανικού συνόλου είναι μαγικός και η οδική συμπεριφορά ξεκάθαρα σπορ, όπως όλες οι αυθεντικές τετράτροχες κατασκευές της Honda.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...