Οι τιμές των νέων Hyundai Kona N και i20 N στην Ελλάδα

Τα πολυαναμενόμενα Hyundai i20 N και Kona N έφτασαν στη χώρα μας με αναλυτικό τιμοκατάλογο, ενώ λανσάρεται και η facelift εκδοχή του γνωστού μας i30 N.

  • -
  • -

Η Hyundai παίζει πολύ δυνατή «μπάλα» στα σπορ μοντέλα με τη σειρά N  που με επιτυχία παρουσιάζει. Οι σημαντικότερες αφίξεις στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι το νέο i20 N, αλλά και το SUV της Hyundai, το Kona N. Το supermini με τους 204 ίππους διατίθεται σε δύο εκδόσεις, την «απλή» με το εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο και την έκδοση με το Performance Pack, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό.

  • Hyundai i20 N 6MT – 24.990€
  • Hyundai i20 N 6MT Performance Pack – 26.490€

 

Με το βάρος στα 1.190 κιλά και τον 1.600άρη τούρμπο βενζινοκινητήρα των 204 ίππων και 275 Nm ροπής κάτω από το καπό, το νέο Hyundai i20 N προσφέρει φανταστικές επιδόσεις με 0-100 χλμ./ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα στα 230 χλμ./ώρα. Στην Performance Pack έκδοση έχουμε -όπως είπαμε- μπλοκέ διαφορικό, σύστημα Rev Matching που προσομοιώνει την τεχνική μύτη-τακούνι στα κατεβάσματα των σχέσεων και Launch Control για εκκινήσεις… βέλος από στάση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΜΑΣ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΟ HYUNDAI i20 N

Το Hyundai Kona N απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό, λόγω τιμής αλλά και ουσίας. Θα είναι διαθέσιμο μόνο με το νέο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη N DCT των οκτώ σχέσεων, ενώ στο στάνταρ εξοπλισμό θα συμπεριλαμβάνεται το Performance Pack.

  • Hyundai Kona N Performance Pack N DCT – 42.990€

 

To SUV της Hyundai χρησιμοποιεί για την κίνησή του έναν τετρακύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα των 2.0 λίτρων με 280 ίππους και 392 Nm ροπής. Ο κινητήρας συνδέεται με ένα αυτόματο 8-τάχυτο κιβώτιο διπλού υγρού συμπλέκτη (N DCT), ενώ για την μέγιστη πρόσφυση στην έξοδο των στροφών φροντίζει ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό. Το “N DCT” είναι η βελτιωμένη έκδοση του κιβωτίου 8-DCT της Hyundai.

Όλα αυτά μαζί, στην ευθεία με την χρήση Launch Control, μεταφράζονται σε σπιρντ έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 5,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα του καυτού crossover αγγίζει τα 240 χλμ./ώρα. Tο Kona Ν εξοπλίζεται με νέους, ελαφρού κράματος, σφυρήλατους τροχούς 19 ιντσών, πίσω από τους οποίους κρύβεται ένα νέο σύστημα πέδησης υψηλών επιδόσεων, νέα εξάτμιση με σύστημα βαλβίδων, ενώ το πλαίσιο έχει ενισχυθεί για βελτιωμένη ακαμψία, με το νέο set-up στην ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση να προσφέρει τον απόλυτο έλεγχο των 1.510 κιλών. Θα υπάρχουν 5 διαθέσιμα driving modes: Eco, Normal, Sport, N και Custom.

Τέλος, τα αναβαθμισμένα Hyundai i30 N και i30 N Fastback έρχονται με ανανεωμένη εμφάνιση, αλλά και για πρώτη φορά με επιλογή συνδυασμού με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη N DCT των οκτώ σχέσεων.

  • Hyundai i30 N 6MT – 30.490€
  • Hyundai i30 N 6MT Performance Pack – 34.990€
  • Hyundai i30 N Performance Pack N DCT – 38.990€
  • Hyundai i30 N Fastback 6MT – 31.490€
  • Hyundai i30 N Fastback Performance Pack 6MT – 35.990€
  • Hyundai i30 N Fastback Performance Pack N DCT – 39.990€

 

Ο τούρμπο κινητήρας των 2.0 λίτρων αποδίδει πλέον 280 ίππους, 5 περισσότερους από το απερχόμενο i30 Nροπή έχει αυξηθεί κατά 39 Nm, στα 392 Nm). Η ισχύς της βασικής έκδοσης παραμένει στα 250 PS, με το 6άρι μηχανικό κιβώτιο να είναι εδώ η μόνη επιλογή. Και στις δύο εκδόσεις η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, όμως η έκδοση με τους 280 ίππους χρειάζεται πλέον 5,9 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ώρα (έναντι 6,1 δευτερόλεπτα στο απερχόμενο μοντέλο).

Η λίστα με τον εξοπλισμό περιλαμβάνει νέες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών και εντυπωσιακά σπορ καθίσματα οδηγού-συνοδηγού, στοιχεία που συμβάλλουν στον περιορισμό του βάρους. Οι νέοι τροχοί είναι κατά 14,4 kg ελαφρύτεροι από τους προηγούμενους και πατούν σε ελαστικά Pirelli P-Zero (οι στάνταρ 18’’ συνδυάζονται με Michelin Pilot Super Sport).

Να τονίσουμε ότι η Hyundai προσφέρει εγγύηση πέντε ετών για τα N μοντέλα της, ακριβώς όσα και στα «συμβατικά» της, χωρίς κανέναν απολύτως χιλιομετρικό περιορισμό ούτε ειδικούς όρους που ανακαλούν την εργοστασιακή εγγύηση σε περίπτωση χρήσης στην πίστα. Οπότε, όποιος αγοράσει ένα Hyundai N, θα μπορεί πραγματικά να το… λιώνει στα χιλιόμετρα, αλλά και μέσα στην πίστα, με τις ευλογίες της μάρκας! Κάπως έτσι, η Hyundai αποδεικνύει έμπρακτα πόσο εμπιστεύεται το προϊόν της…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...