Το Kia e-Soul μετατρέπεται σε σκληροτράχηλο off-roader

Με χώρο για σανίδες του surf και λάστιχα που θα έκαναν καθαρόαιμα SUV να ντρέπονται.

  • -
  • -

Η KIA προκειμένου να γιορτάσει την συνεργασία της με το μουσικό φεστιβάλ UK Boardmasters, μετέτρεψε - ή μάλλον "ανακύκλωσε", όπως λέει η ίδια - ένα από τα προτότυπα του ηλεκτρικού KIA e-Soul σε SUV. Το παρόν όχημα θα ακολουθήσει την πορεία που είχε το Stinger GT420 του 2019, δηλαδή δεν θα κυκλοφορήσει ποτέ, ούτε σε μαζική, αλλά ούτε και σε περιορισμένη παραγωγή. Το μόνο κοινό στοιχείο που έχει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με την έκδοση παραγωγής, είναι το μπροστινό μέρος της καμπίνας, με την κλασσική οθόνη των 10.25 ιντσών για το infotainment και το ηχοσύστημα 10 ηχείων της Harman/Kordon να παραμένουν. Από εκεί και πέρα το e-Soul έχει τροποποιηθεί με τον off-road χαρακτήρα να έχει τον πρώτο λόγο.

Ξεκινώντας από το εσωτερικό, παρατηρούμε πως η δεύτερη σειρά καθισμάτων έχει αντικατασταθεί από ένα ξύλινο δάπεδο σε λευκή απόχρωση, ιδανικό για την φόρτωση αντικειμένων. Στην οροφή βρίσκουμε μία νέα μεταλλική σχάρα, η οποία έχει την δυνατοτήτα να φιλοξενήσει 2 σανίδες του serf, ενώ ένα ηλιακό πάνελ που βρίσκεται ακριβώς από πάνω τροφοδοτεί τους νέους προβολείς LED, αλλά και άλλες ηλεκτρικές συσκευές που μπορεί να συνδεθούν στο αυτοκίνητο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ KIA E-SOUL 65 kWh

Για να θεωρείται ένα όχημα SUV όμως, θα πρέπει να έχει και ικανοποιητική απόσταση από το έδαφος. Κάπως έτσι, το "μεταλλαγμένο" Soul έχει υπερδιπλασιάσει αυτόν τον αριθμό, από τα 153mm στα 310mm για τον μπροστινό άξονα και στα 320mm για τον πίσω. Σημαντικό ρόλο σε αυτό, εκτός από την ανάρτηση, έχουν παίξει και οι νέοι τροχοί 16 ιντσών, οι οποίοι είναι ντυμένοι με μεγαλύτερα λάστιχα, ειδικά σχεδιασμένα για οδήγηση σε άμμο. Τέλος, σε ρόλο ηλεκτρικής καρδιάς να επισημάνουμε πως συνεχίζει να βρίσκεται η μπαταρία του του μοντέλου παραγωγής, χωρητικότητας 64kWh και απόδοση 204 ίππων. Εσείς τι πιστεύετε είναι όμορφο ή προσποιείται κάτι που δεν είναι;

back

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...