Renault: Αντιμέτωπη με μεγάλη ποινή για παραποίηση ρύπων

Η Γαλλία «τα ρίχνει» στη Renault για χρήση παράνομου λογισμικού που «κλέβει» τις μετρήσεις ρύπων και η εταιρεία αρνείται όλες τις κατηγορίες.

  • -
  • -

Ακόμη ένα σκάνδαλο ρύπων είναι έτοιμο να ξεσπάσει με πρωταγωνιστή τη Renault, αυτή τη φορά. Γάλλοι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση από τις αρχές του 2017, αποκαλύπτουν ότι η μάρκα έκανε χρήση παράνομου λογισμικού παραποίησης των εκπομπών ρύπων σε συγκεκριμένες  εκδόσεις πετρελαιοκίνητων μοντέλων της.

Οι γαλλικές αρχές τονίζουν ότι η Renault όχι μόνο έκανε χρήση τέτοιου λογισμικού, αλλά στην πραγματικότητα τα αυτοκίνητά της ξεπερνούσαν κατά 10 φορές τα αυστηρά όρια της ευρωπαϊκής ένωσης. Το λογισμικό ήταν σε θέση να αντιληφθεί τη διαδικασία μέτρησης των ρύπων και «έκοβε» τον κινητήρα για να είναι εντός προδιαγραφών, όταν όμως καταλάβαινε ότι δεν γίνεται μέτρηση και το αυτοκίνητο κινείται κανονικά, η απόδοση απελευθερωνόταν και οι εκπομπές ρύπων πολλαπλασιάζονταν.

Η Renault αρνείται όλες τις κατηγορίες και λέει ότι δεν έχει καμία σχέση με τη χρήση τέτοιων λογισμικών. «Η Renault αρνείται ότι διέπραξε οποιοδήποτε έγκλημα και επαναλαμβάνει ότι τα αυτοκίνητά της ποτέ δεν ήταν εξοπλισμένα με συστήματα που θα μπορούσαν να εξαπατήσουν τις δοκιμές μέτρησης εκπομπών ρύπων. Όλα τα μοντέλα της Renault πάντοτε έπαιρναν έγκριση σύμφωνα με τους νόμους της Γαλλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βάση τους κανόνες που ίσχυαν σε κάθε περίοδο» ήταν η ανακοίνωση της Renault.

Για την ώρα οι αρχές υποχρεώνουν τη Renault να καταβάλλει πρόστιμο ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ και να δεσμεύσει 60 εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικές εγγυήσεις για κάλυψη πιθανών αποζημιώσεων στο μέλλον.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...