Το ηλεκτρικό Audi Q6 e-tron έρχεται με φόρα!

Με το στόχαστρο στραμμένο προς τη δύσκολη κατηγορία των ηλεκτρικών, premium μεσαίων SUV, το Audi Q6 e-tron ετοιμάζεται για μάχη.

  • -
  • -

Στο πλαίσιο της διαδικασίας ενίσχυσης της ηλεκτρικής της γκάμας, η Audi δεν… κόβει πουθενά και επενδύει διαρκώς σε νέα μοντέλα. Το επερχόμενο Q6 e-tron συγκαταλέγεται μέσα σε αυτά, αν και η τελική ονομασία του μπορεί να διαφέρει με ακόμη ένα φαβορί να είναι ο κωδικός Q5 e-tron. Ανεξάρτητα από τα… βαφτίσια που θα ακολουθήσουν, το νέο SUV της Audi θα βάλει στο μάτι μερικά από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα της κατηγορίας, όπως η Mercedes EQC, το Tesla Model X, η Jaguar I-Pace και το επίσης νέο BMW iX που παρουσιάστηκε πρόσφατα.
Το νέο SUV της Audi αυτό το διάστημα βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης. Υπολογίζεται ότι θα παρουσιαστεί προς τα τέλη του 2022 και όπως είναι λογικό, κυκλοφορεί στο δημόσιο δρόμο έχοντας επάνω του μπόλικο καμουφλάζ που κρύβει το σχεδιασμό του από τα «αδιάκριτα» βλέμματα. Θα χρησιμοποιεί το δάπεδο PPE (Premium Platform Architecture), εξελιγμένο σε συνεργασία με την Porsche, το ίδιο που θα χρησιμοποιεί και η ηλεκτρική έκδοση της Macan.

Χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της ηλεκτροκίνητης τεχνολογίας που έχει στα χέρια του το Volkswagen Group με αρχιτεκτονική των 800 V και δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας των 100 kWh με φορτιστή έως 270 kW. Πιο απλά, αυτό σημαίνει πλήρωση από το 5% έως το 80% μέσα σε μόλις 25 λεπτά, ενώ η αυτονομία αναμένεται να ξεπερνά τα 700 χιλιόμετρα όταν η μπαταρία είναι γεμάτη, ανάλογα και με την έκδοση βέβαια.

Η Audi τονίζει ότι ο φιλικός προς το περιβάλλον χαρακτήρας του επερχόμενου SUV της δεν θα περιορίζεται μόνο στο ότι δεν παράγει καυσαέρια, αλλά στη γενικότερη φιλοσοφία κατασκευής του. Στο εσωτερικό τον πρώτο λόγο θα έχουν τα ανακυκλωμένα υλικά, πάντα στην αυστηρά κορυφαία ποιότητα ενός Audi και οι επενδύσεις από συνθετικό δέρμα. Φυσικά ο εξοπλισμός θα ξεπερνάει τα… όρια της φαντασίας, με Head-Up Display επαυξημένης πραγματικότητας, ατμοσφαιρικό φωτισμό καμπίνας, κάμερες αντί για εξωτερικούς καθρέπτες και πολλά ακόμη να βρίσκονται στη λίστα του βασικού ή του προαιρετικού εξοπλισμού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...