Update: Αυτά είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που παραχωρεί η Volkswagen στην Αστυπάλαια στο πλαίσιο του πρώτου project Ηλεκτροκίνησης

Δες τι οχήματα θα χρησιμοποιηθούν από τις διάφορες υπηρεσίες και όχι μόνο

  • -
  • -

Ένα διαφορετικό project ηλεκτροκίνησης ξεκινά να υλοποιείται, με φόντο την εξέλιξη ενός νησιού με σχεδόν μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα και σε επόμενη φάση, τη δημιουργία ενός ιδανικού περιβάλλοντος δοκιμών και ανάπτυξης της αυτόνομης οδήγησης. Το Volkswagen Group, με επένδυση που πραγματοποίησε στο νησί της Αστυπάλαιας, χορηγεί ένα εγχείρημα το οποίο έχει στραμμένο το βλέμμα του αποκλειστικά σε ένα καλύτερο αύριο.

Μέρος της χορηγίας αποτελεί και η παροχή διαφόρων αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων τα οποία θα στελεχώσουν υπηρεσίες όπως αυτές της αστυνομίας, του λιμενικού, της πολιτικής αεροπορίας, αλλά και του δήμου. Τα αυτοκίνητα που δώθηκαν είναι 5 Volkswagen ID.4, ενώ ένα ηλεκτροκίνητο σκούτερ SEAT Mo που κατασκευάζεται από τον όμιλο Volkswagen, θα «αναλάβει υπηρεσία», δίνοντας αθόρυβη και εύκολη μετακίνηση ακόμη και στα στενά σοκάκια του κάστρου του νησιού, με μηδέν ρύπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ VOLKSWAGEN ID.4

front

Μετά από επικοινωνία του GOCAR με τον Αντιδήμαρχο Αστυπάλαιας, Γιώργο Σάββα, μάθαμε ότι μελλοντικά θα ακολουθήσουν κι άλλα ηλεκτρικά οχήματα της Volkswagen για τις υπηρεσίες του νησιού, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη πόσα θα είναι αυτά, ενώ πιθανότατα ανάμεσα τους θα βρίσκεται και το χάτσμπακ ID.3.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας με τον Αντιδήμαρχο μάθαμε ότι ο στόχος τους είναι η ανάπτυξη της συγκοινωνίας και του προγράμματος car sharing τόσο με ηλεκτρικά οχήματα, όσο και με ηλεκτρικά δίκυκλα. Μαζί με τους τοπικούς συνεργάτες, μέρος της παραδοσιακής δραστηριότητας ενοικίασης οχημάτων θα μετατραπεί σε υπηρεσία κοινής χρήσης οχημάτων, με ηλεκτρικά σκούτερ από τη SEAT Mo, ηλεκτρικά ποδήλατα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα του ομίλου VW.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ PROJECT ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

astynomia

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...