Η Alfa Romeo εγκαταλείπει την πισωκίνητη πλατφόρμα Giorgio και περνάει στην εξηλεκτρισμένη εποχή του Ομίλου Stellantis

Η Giulia GTAm θα είναι το τελευταίο μοντέλο της μάρκας που χρησιμοποιεί αποκλειστικά θερμικό κινητήρα για την κίνηση του

  • -
  • -

Η Alfa Romeo, μία μάρκα που έγινε γνωστή για το πάθος που εξέφραζαν τα αυτοκίνητα της, ετοιμάζεται να αφήσει πίσω της την πλατφόρμα Giorgio, που βρίσκουμε κάτω από τις Stelvio και Giulia και ενστερνιστεί την εξηλεκτρισμένη εποχή που φέρνει ο Όμιλος Stellantis. Τα νέα ήρθαν από τον CEO της ιταλικής μάρκας, Jean-Philippe Imparato, μέσω ιταλικών δημοσιογραφικών μέσων.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Imparato, οι μελλοντικές Alfa θα χρησιμοποιούν την νέα STLA-large αρχιτεκτονική του Ομίλου Stellantis, την οποία μάλιστα θα δούμε και σε μοντέλα της Maserati. Με αυτή την κίνηση, η Alfa Romeo θέλει να περάσει σε μία νέα γκάμα εξηλεκτρισμένων μοντέλων. Θυμίζουμε πως είναι από τις ελάχιστες μάρκες που δεν έχουν προσφέρει ακόμη κάποιο όχημα που δεν χρησιμοποιεί αποκλειστικά θερμικό κινητήρα.

Η πισωκίνητη και τετρακίνητη, πλατφόρμα Giorgio, σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε για να βοηθήσει την Alfa Romeo στον μεγάλο της comeback του 2014, μαζί με τις Fiat-Chrysler και προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί σε τουλάχιστον 15 μοντέλα από τις εταιρίες Maserati, Dodge, Chrysler και Jeep, αλλά αποδείχθηκε υπερβολικά ακριβή στην χρήση της. Ως αποτέλεσμα, τα μόνο μοντέλα που πάτησαν πάνω της εκτός των Stelvio και Giulia, είναι το νέο Jeep Grand Cherokee L και η Maserati Grecale, το μεσαίο SUV που προορίζεται να παρουσιαστεί μέσα στο έτος.

Τέλος, το αφεντικό της Alfa επιβεβαίωσε πως όλα τα νέα μοντέλα θα είναι ή μερικώς ή πλήρως εξηλεκτρισμένα, πράγμα που κάνει τις εκρηκτικές Giulia GTA και GTAm, τα τελευταία μοντέλα της μάρκας που χρησιμοποιούν αποκλειστικά θερμικό κινητήρα, αλλά και τα τελευταία μοντέλα που πατούν πάνω στην Giorgio. Τέλος εποχής.

Εσάς σας λυπεί που υπέκυψε ένας τέτοιος θρύλος στην ηλεκτροκίνηση ή σας ενθουσιάζουν οι δυνατότητες που εμφανίζονται;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...