Alfa Romeo Giulia GTAm: Μία βόλτα μόνο κ. πρόεδρε! (video)

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, είχε τη χαρά να οδηγήσει τη νέα Giulia GTAm

  • -
  • -

Και μόνο το όνομα Giulia GTA φέρνει ρίγη συγκίνησης στους λάτρεις της οδήγησης και της αυτοκίνησης γενικότερα. Με ιδιαίτερη αγάπη στην οδήγηση και στα σπορ αυτοκίνητα, ο Jean-Philippe Imparato, CEO της Alfa Romeo, είχε μια πρώτη επαφή με τη νέα κορυφαία Giulia στο ιστορικό κέντρο δοκιμών του Balocco. Ο κ. Imparato φόρεσε κράνος, δέθηκε με τις ζώνες 6 σημείων και είχε την ευκαιρία να οδηγήσει μια από τις πρωτότυπες Giulia GTAm που χρησιμοποιούνται για την εξέλιξη του μοντέλου, απολαμβάνοντας το μοναδικό χαρακτήρα της πιο ισχυρής Alfa Romeo παραγωγής που κατασκευάστηκε ποτέ.

Η ισχύς του κινητήρα, η εξαιρετική ισορροπία του συνόλου και βέβαια η κίνηση στους πίσω τροχούς προσέφεραν μια απολαυστική εμπειρία στον επικεφαλής της Alfa Romeo που δεν δίστασε να οδηγήσει την GTAm σε εντυπωσιακές γωνίες, δηλώνοντας στο τέλος της δοκιμής ενθουσιασμένος με το νέο δημιούργημα της μάρκας, αλλά και τους μηχανικούς που έχουν αναλάβει την εξέλιξη της. «Εντυπωσιάστηκα! Είναι μοναδική εμπειρία που βρέθηκα πίσω από το τιμόνι και δοκίμασα τη φανταστική απόδοση της Alfa Romeo Giulia GTAm στο θρυλικό κέντρο δοκιμών του Balocco! Με μεγάλη χαρά συνάντησα του ς μηχανικούς αυτού του ξεχωριστού αυτοκινήτου σε αυτό τον ιστορικό χώρο όπου έχουν εξελιχθεί πολλά από τα θρυλικά μας μοντέλα.

 
OI RAIKKONEN KAI GIOVINAZZI ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ GIULIA GTAm

Το αρκτικόλεξο GTA εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Giulia Sprint GTA του 1965, μια ειδική έκδοση με βάση την Sprint GT και «μεταφράζεται» σε “Gran Turismo Alleggerita”, με την τελευταία λέξη να αποτελεί τον ιταλικό όρο για το «ελαφρωμένη». Η σύγχρονη Giulia GTAm ξεχωρίζει αμέσως με μια σειρά χαρακτηριστικών που αφορούν στην εμφάνιση, αλλά και στις επιδόσεις. Η βελτιωμένη αεροδυναμική, το αναβαθμισμένο κινητήριο σύνολο και βέβαια το χαμηλότερο βάρος συντελούν ώστε η νέα Giulia GTAm να διαθέτει την κορυφαία αναλογία 2,82 κιλών/ίππο.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ALFA ROMEO ΓΙΑ ΤΗ GIULIA GTAm


Ο αλουμινένιος V6 Bi-Turbo των 2,9 λίτρων, μετά τις επεμβάσεις τον μηχανικών, αύξησε την απόδοση του από τους 510 στους 540 ίππους, ενώ μέσω της εκτεταμένης χρήσης ελαφρών υλικών, όπως είναι τα ανθρακονήματα, το αλουμίνιο και το Lexan  οι μηχανικοί κατάφεραν να μειώσουν το βάρος κατά 100 κιλά, φτάνοντας τα 1.520 κιλά. Η Alfa Romeo GTA και η σκληροπυρηνική GTAm θα παραχθούν σε μόλις 500 αντίτυπα και εκτός από ένα άκρως συλλεκτικό αυτοκίνητο θα προσφέρουν στους τυχερούς αγοραστές και μια σειρά μοναδικών προνομίων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...