Εξιχνιάστηκαν 10 περιπτώσεις κλοπής καταλυτών αυτοκινήτων

Σε διάστημα μόλις τεσσάρων ημερών αφαίρεσαν τους καταλύτες από οχήματα στις περιοχές Πυλαίας, Νέας Ευκαρπίας και Χαλκηδόνας

  • -
  • -

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη κατάφεραν να εξιχνιάσουν 10 περιπτώσεις κλοπής καταλυτών αυτοκινήτων που πραγματοποιήθηκαν σε διάστημα 4 ημερών τον περασμένο Φεβρουάριο. Στην υπόθεση εμπλέκονται 2 Έλληνες ηλικίας 41 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και ακόμη ενός συνεργού τους του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. Υπογραμμίζεται ότι και οι δύο άντρες έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις Αρχές με περιστατικά κλοπής.

Κατά την διάρκεια των ερευνών συλλέχθηκαν πειστήρια και υλικό που τοποθετούν τους δράστες στους τόπους των κλοπών που προαναφέραμε και υποδεικνύουν ως χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους τα εξής:

  • Την επιλογή κυρίως μεγάλων, εξωτερικών και οριοθετημένων χώρων στάθμευσης
  • Την προσέγγιση των στόχων τους με όχημα συγκεκριμένες πρωινές και απογευματινές ώρες και
  • Τη χρήση γρύλου για την ανύψωση των οχημάτων και τροχού αποκοπής για την αφαίρεση των καταλυτών.

Παράλληλα, περιπολία ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εντόπισε το όχημα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την προσέγγιση των στόχων τους και τη διαφυγή τους από αυτούς, το οποίο στην συνέχεια κατασχέθηκε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...