19χρονος έκλεβε καταλύτες, τον κυνήγησαν σε όλη την Αθήνα!

Το συνέλαβαν για κλοπή και μια σειρά παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, έπειτα από καταδίωξη.

  • -
  • -

Το φαινόμενο της αφαίρεσης καταλυτών από τα σταθμευμένα οχήματα δεν έχει τέλος στην Ελλάδα. Χθες, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, η αστυνομία συνέλαβε έναν ακόμη, αυτή τη φορά νεαρό, ο οποίος προηγουμένως είχε αφαιρέσει καταλύτη από όχημα στου Ζωγράφου.

Συγκεκριμένα, ο 19χρονος από κοινού με δύο δράστες, αφαίρεσαν καταλύτη από σταθμευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή του Ζωγράφου. Περίοικος που τους αντιλήφθηκε ειδοποίησε το κέντρο της Άμεσης Δράσης, με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να εντοπίζουν λίγο αργότερα τον 19χρονο που επέβαινε σε όχημα και να τον καλούν σε έλεγχο.

klopi

Στη θέα των αστυνομικών ο οδηγός του αυτοκινήτου ανέπτυξε ταχύτητα ώστε να διαφύγει και οι αστυνομικοί τον ακολουθούσαν, καλώντας τον διαρκώς να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο.

Παραβίασε όλο τον ΚΟΚ ο δράστης

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του, κινήθηκε κατευθυνόμενος προς Κολωνάκι, Εξάρχεια και Αμπελόκηπους, εισερχόμενος εκ νέου στο Κολωνάκι, όπου και ακινητοποιήθηκε, προσκρούοντας σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, έχοντας προβεί κατά μήκος του δρομολογίου σε πολλαπλές παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στη συνέχεια, ο οδηγός τράπηκε σε φυγή πεζός. Έπειτα από συνεχείς αναζητήσεις, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν κρυμμένο κάτω από άλλο σταθμευμένο όχημα, τον δέσμευσαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Ζωγράφου. Από την έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν εντός του αυτοκινήτου και στην κατοχή του και κατασχέθηκαν καταλύτης αυτοκίνητου, κοπτικό εργαλείο και κλειδί τύπου κάρτας.

Διαβάστε επίσης: Δικαιούμαι αποζημίωση για κλοπή καταλύτη;

Ο συλληφθείς έχει απασχολήσει στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα. Οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, με το Τμήμα Ασφάλειας Ζωγράφου να σχηματίζει δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία, κατ΄ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, για επικίνδυνη οδήγηση και λοιπές παραβάσεις του ΚΟΚ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...