Δέκα πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για τη Mercedes-Benz C-Class

Η Mercedes-Benz θα αποκαλύψει αύριο τη νεότερη γενιά της C-Class και σας παρουσιάζουμε δέκα πράγματα που ίσως να μην γνωρίζατε για το γερμανικό σεντάν

  • -
  • -

Πλέον μετράμε αντίστροφα, αφού απομένουν ώρες για την παρουσίαση της νεότερης γενιάς της Mercedes-Benz C-Class. Το γερμανικό σεντάν αποτελεί ένα από τα πλέον επιτυχημένα αυτοκίνητα της γερμανικής εταιρείας. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί το μοντέλο της Mercedes-Benz που έχει παραχθεί σε περισσότερες μονάδες από κάθε άλλο. Παρακάτω, μπορείτε να βρείτε δέκα πράγματα που χαρακτηρίζουν την 190 Ε και μετέπειτα C-Class μέσα στο πέρασμα του χρόνου και ίσως να μην γνωρίζατε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΣ MERCEDES-BENZ C180 AUTO

 

  1. Από το 1982 όταν και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά έχουν πωληθεί περισσότερα από 10.5 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως.
  2. Όταν λανσαρίστηκε το χαϊδευτικό της ήταν «Baby-Benz», αφού μετέφερε τον premiumχαρακτήρα και φιλοσοφία της Mercedes-Benz σε μικρότερη κατηγορία.
  3. Η ονομασία της άλλαξε το 1993 ακολουθώντας τα πρότυπα της S-Class. Σημείο από το οποίο ουσιαστικά ξεκίνησε η ιστορία της C-Class.
  4. Αποτέλεσε στρατηγική κίνηση της Mercedes-Benz τη δεκαετία του ’90, στοχεύοντας να προσελκύσει κοινό από μικρότερες κατηγορίες.
  5. Γνώρισε τεράστια επιτυχία στους αγώνες, κερδίζοντας Πρωταθλήματα στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού (DTM).
  6. Σήμερα παράγεται στη Βρέμη, στο East London της Αφρικής και στο Πεκίνο. Στο παρελθόν, έβγαινε και από τη γραμμή παραγωγής στο Sindelfingen της Γερμανίας, στην Tuscaloosaτων ΗΠΑ, αλλά και στο Juiz de Foraτης Βραζιλίας.
  7. Οι πρώτες εκδόσεις AMG της C-Class παρουσιάστηκαν το 1993 και ξεχώριζαν για την ισχύ του κινητήρα.
  8. Το 2000 υιοθετήθηκε η σχεδιαστική φιλοσοφία με τα διπλά φανάρια στο εμπρός μέρος, η οποία και εγκαταλείφθηκε στη συνέχεια.
  9. Αρχικά, υπήρχε μόνο σεντάν έκδοση, αλλά από το 2000 και έπειτα ακολούθησαν το κουπέ και κάμπριο αμάξωμα.
  10. Κάθε γενιά της C-Class χαρακτηριζόταν από υψηλή τεχνολογία, αλλά και καινοτομίες που την καθιέρωναν στην κατηγορία της.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...