Κίνητρα για επιχειρήσεις: Περισσότερα ηλεκτρικά ανά εταιρεία, επιδότηση φορτιστών και ποδηλάτων

Οι αλλαγές στο πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά που προανήγγειλε η Αλεξάνδρα Σδούκου

  • -
  • -

Με επιπλέον κίνητρα για ιδιώτες και επιχειρήσεις επιχειρεί να καταστήσει πιο ελκυστική την ηλεκτροκίνηση η κυβέρνηση. Τη σχετική προαναγγελία έκανε η Αλεξάνδρα Σδούκου, κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού Συνεδρίου για την Ηλεκτροκίνηση που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (HAEE) σε συνεργασία με την οικονομική ιστοσελίδα Ιnsider.

Η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών ανέφερε ότι το πρώτο τετράμηνο του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά έχουν κατατεθεί συνολικά 10.000 αιτήσεις και έχουν απορροφηθεί 9 εκατ. ευρώ.

Δείτε εδώ όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που δικαιούνται επιδότησης (+τιμές με επιδότηση και απόσυρση) 

Οι βελτιώσεις στο πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά που σχεδιάζει να εφαρμόσει η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι:

Άρση της υποχρέωσης παρακράτησης για τις χρονομισθώσεις (δεν θα είναι υποχρεωτική η αγορά του ηλεκτρικού αυτοκινήτου μετά την τριετία)

Αύξηση του αριθμού των επιδοτούμενων οχημάτων για τις εταιρείες (από 3 στα 10 αυτοκίνητα για όλη την επικράτεια)

Εκχώρηση της επιδότησης σε τράπεζα, η οποία θα δανειοδοτεί με ισόποσο ποσό τον ωφελούμενο

Αύξηση του ποσού απόσυρσης για τα ταξί

Δημοτικές επιχειρήσεις και ΝΠΙΔ του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα είναι επιλέξιμες στη δράση και θα μπορούν να επιδοτούνται για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων

Το ηλεκτρικό ποδήλατο θα είναι επιλέξιμο για συγκεκριμένους ΚΑΔ επιχειρήσεων (όπως οι εταιρείες ενοικίασης ποδηλάτων ή τα ξενοδοχεία)

Ο έξυπνος φορτιστής (wallbox) θα είναι επιλέξιμος για επιχειρήσεις


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...